Rusia
Despre Rusia, declarațiile lui Vladimir Putin, Serghei Lavrov, relațiile Rusiei cu alte state, cu SUA, UE, NATO, România, Moldova, armament, conflicte, relații bilaterale, economice, livrări de gaz

Rachetele ruseşti S-400 pentru India: Delhi reacționează la amenințările Washingtonului

© Sputnik / Sergey Pivovarov / Trecere la banca de fotografiiSystèmes de missiles sol-air S-400 Triumph
Systèmes de missiles sol-air S-400 Triumph - Sputnik Moldova-România
În ciuda amenințării cu privire la posibile sancțiuni din partea SUA, India nu va renunța la achiziționarea sistemelor de rachete sol-aer S-400 rusești, a declarat un general indian. Potrivit acestuia, Delhi este capabilă să-şi apere propriile interesele.

BUCUREŞTI, 8 oct — Sputnik, Doina Crainic. Autoritățile indiene intenționează să continue o „politică independentă" privind achiziționarea sistemelor de apărare S-400 rusești, a declarat generalul Bipin Rawat, șeful Statului Major al Armatei Indiene, citat de New Indian Express. 

„Da, știm că ne pot fi impuse sancțiuni, dar urmărim o politică independentă", a declarat Rawat, după călătoria sa de șase zile în Rusia. 

Bipin Rawat a adăugat că Moscova este interesată de cooperarea cu Delhi în probleme de apărare, India având o armată puternică, fiind capabilă să-și apere propriile interese. 

Pe 5 octombrie, Vladimir Putin și Narendra Modi, prim-ministrul Indiei, au semnat un contract pentru livrarea a cinci regimente S-400 Triumph, în valoare de peste 5,4 miliarde de dolari. 

The S-400 Triumf anti-air missile system - Sputnik Moldova-România
Rusia
A fost semnat acordul de livrare către India a sistemelor antiaeriene S-400

În august 2017, Statele Unite au adoptat o lege împotriva adversarilor SUA (CAATSA, Countering Americas's Adversaries Through Sanctions Act), care, printre altele, amenință cu sancțiuni secundare care ar putea fi impuse ţărilor care cumpără arme rusești. 

La începutul lunii septembrie, luând cuvântul la Fundația Carnegie pentru Pace Internațională, la Washington, secretarul adjunct în Departamentul Apărării, responsabil cu regiunea Asia-Pacific, Randall Schriver, a declarat că nu poate garanta că India va fi scutită de Legea CAATSA.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала