Politică
Ultimele știri din politică, cele mai importante evenimente de la Președinție, Guvern și Parlament, partide politice, declarații ale politicienilor, știri pe surse, comentarii și analize

Decizie de Ultimă oră a Înaltei Curți care lovește puternic #REZIST!

© AFP 2021 / DANIEL MIHAILESCUProteste la București, 3 mai 2017
Proteste la București, 3 mai 2017 - Sputnik Moldova-România
O decizie luată sub presiunea unor manifestanți care au fost amendați - și care stabilește în ce condiții se pot face proteste sau manifestații.

BUCUREȘTI, 15 oct — Sputnik, Evan Răutu. Acum puțin timp, magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție, secția Contencios, a dat o decizie privind manifestațiile publice, inclusiv așa-zisele "proteste spontane".

Conform deciziei ÎCCJ, "toate manifestațiile trebuie declarate "- ceea ce dă un înțeles clar celor care organizează proteste. De asemenea, din decizie reiese că orice persoană care protestează în fața Guvernului sau a oricărei instituții, fără autorizație, va fi sancționată.

De altfel, decizia a fost luată care urmare a unei sesizări care viza mitingul de protest al magistraților, la care au participat, printre alții, controversați Camelia Bogdan și Cristi Dănileț.

De menționat că ședința ÎCCJ a fost luată sub o încercare de presiune din partea unui grup #REZIST care, de altfel, a și fost amendat de jandarmi — protestul nefiind autorizat sau declarat în prealabil, conform legii.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала