Economie
Știri de ultimă oră din economia României, Moldovei, europeană și internațională, relații economice dintre SUA, UE, Rusia, comerț extern, relații și schimburi economice, bani și valută, monede străine, EURO, Dolar, bani

Venezuela renunță la dolar. Care sunt avantajele trecerii la euro sau yuan?

© Sputnik / Vladimir SergeevA wallet
A wallet - Sputnik Moldova-România
Economistul venezuelean Raul Penaloza explică pentru Sputnik de ce țara sa a renunţat la utilizarea dolarului și vorbeşte despre avantajele acestei măsuri pentru economia națională.

Встреча глав МИД РФ и Боливии С. Лаврова и Ф. Уанакуни Мамани - Sputnik Moldova-România
Internaţional
"Hegemonia SUA s-a încheiat": Bolivia respinge intervenția externă în Venezuela
BUCUREŞTI, 19 oct – Sputnik, Doina Crainic. Venezuela a renunțat la dolar în comerțul său internațional în favoarea monedei euro și a yuanului, a declarat ministrul venezuelean al Industriei și Producției naționale Tareck El Aissami.

Potrivit economistului venezuelian Raul Penaloza contactat de Sputnik, acesta constituie un răspuns la „atacurile” Washingtonului asupra economiei țării din America Latină.

Măsura va fi benefică pentru antreprenorii și persoanele cu conturi străine afectate de blocarea operațiunilor, a precizat economistul.

„Reorientarea către sistemul european sau asiatic trebuie să faciliteze comerțul și să aducă rezultate cât mai curând posibil”, a spus Penaloza.

În același timp, măsura va conduce la reducerea dependenței tehnologice a Caracasului față de Washington și la slăbirea influenței SUA asupra întregii regiuni, a adăugat specialistul.

Cu toate acestea, Venezuela trebuie să se aștepte la multe obstacole, a avertizat Penaloza. În primul rând, țara va trebui să pună capăt utilizării tuturor conturilor deschise în Statele Unite sau administrate prin Washington.

„Majoritatea exportatorilor și importatorilor în Venezuela au conturi internaționale înregistrate în Statele Unite sau în țările lor satelit, inclusiv în Panama. Acest lucru va determina unele întârzieri până când toate companiile, publice sau private, se vor redirecționa către Europa sau Asia”, a explicat specialistul.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала