Societate
Știri de ultimă oră din societate, cazuri sociale, probleme, asistență socială, viața de zi cu zi, evenimente publice, culturale, viața de la țară, din cartier, prognoza meteo

Se schimbă regulile de trecere prin vama moldovenească cu dolari și euro

© Sputnik / Михаил Кутузов / Trecere la banca de fotografiiDolari
Dolari - Sputnik Moldova-România
Persoanele fizice care vor trece prin vamă cu valută, metale prețioase, pietre scumpe, vor fi obligate să declare de unde au aceste bunuri și unde le vor utiliza. 

CHIȘINĂU, 28 oct – Sputnik. Au intrat în vigoare noile cerințe la declararea valutei în vamă, stabilite în Regulamentul privind vămuirea bunurilor trecute peste frontiera vamală a Republicii Moldova de către persoane fizice și a unor formulare tipizate.

Astfel, funcționarul vamal va indica date suplimentare în Formularul tipizat TV-28. Documentul se eliberează persoanelor fizice care trec frontiera vamală şi serveşte pentru legiferarea valutei introduse în Republica Moldova, a documentelor de plată, metalelor preţioase, pietrelor scumpe, a bijuteriei din metalele preţioase şi din pietre scumpe, deşeurile acestora. Formularul tipizat TV-28 se eliberează după completarea Declarației vamale DV-6.

În urma modificărilor operate, în Formularul TV-28 se va nota suplimentar proveniența numerarului. În acest caz va fi indicată dacă suma declarată provine dintr-o moștenire, economii, vânzări, donație, cont bancar.

De asemnenea, în formular va fi indicat numele și adresa beneficiarului în cazul în care este vorba despre o altă persoană, dar și unde vor fi utilizați acești bani. 

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала