Internaţional
Cele mai importante știri internaționale, breaking news, știri externe de ultimă oră, Europa, SUA, Rusia, NATO, UE, pe surse, analize și comentarii

Dodon s-a întâlnit cu Lavrov la Munchen: Ce i-a spus despre situația din Moldova

© Sputnik / Valeri Melnikov / Trecere la banca de fotografiiSergueï Lavrov
Sergueï Lavrov - Sputnik Moldova-România
Urmăriți-ne pe
Dodon a subliniat că scandalurile politice care au loc în Moldova trebuie examinate ”prin prisma campaniei electorale”

CHIȘINĂU, 16 feb – Sputnik. Dialogul dintre Republica Moldova și Federația Rusă se dezvoltă în mod stabil, în cadrul parteneriatului strategic, a menționat președintele Moldovei, Igor Dodon în cadrul discuției cu ministrul rus de Externe Serghei Lavrov.

Întrevederea lui Dodon cu șeful diplomației ruse a avut loc în marja Conferinței Internaționale de Securitate de la München, la care participă șeful statului.

”Am discutat un spectru larg de probleme ce țin de relațiile bilaterale, menționând că, în pofida dificultăților legate de campania electorală din Republica Moldova, dialogul dintre RM și FR se dezvoltă în mod stabil, în cadrul parteneriatului strategic”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

În discuția cu ministrul rus, președintele a subliniat că declarațiile Guvernului Moldovei și cele ale Ministerului de Externe trebuie examinate prin prisma campaniei electorale.

În opinia președintelui, după alegeri situația se va schimba în bine.

Miercuri, Ministerul de Externe i-a expediat Guvernului un demers cu privire la rechemarea ambasadorului Republicii Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța.

Presa din țară leagă aceste acțiuni ale MAEIE de deschiderea la Moscova a Fundației de dezvoltare a relațiilor sociale și culturale ”Transnistria”. Tiraspolul a numit-o reprezentanță oficială a Transnistriei, ceea ce a provocat protestul autorităților de la Chișinău.

Conferința Internațională de Securitateare loc în Capitala Bavariei, în perioada 15-17 februarie.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader