Educație
Ultimele știri din educație pentru profesori, studenți, elevi și părinți, știri ce țin de universitate, liceu, școală, grădiniță, legi și anunțuri de la Ministerul Educației, examene, Evaluare Națională, Bacalaureat

Iohannis promite implicare totală în promovarea internaționalizării educației

© AP Photo / Octav GaneaKlaus Iohannis
Klaus Iohannis - Sputnik Moldova-România
Președintele României a pledat, cu prilejul celei de-a VII-a Conferințe a Rectorului și Forumului Studenților ASEF, organizate la București, pentru întărirea colaborării instituțiilor de învățământ superior de la noi cu partenerii internaționali.

Klaus Iohannis, Donald Tusk și Jean-Claude Juncker la summitul de la Sibiu - Sputnik Moldova-România
Politică
Cel mai bun banc cu Juncker, Tusk și… Iohannis! Reacție după Summit-ul de la Sibiu
BUCUREȘTI, 13 mai – Sputnik, Georgiana Arsene. Klaus Iohannis a declarat că ar dori să extindă o invitație către partenerii noștri educaționali de a-și întări colaborarea cu instituțiile de învățământ superior din România și să îi asigure că parteneriatele academice internaționale au un aliat în persoana sa.

”Voi face tot ce stă în puterea mea pentru a promova internaţionalizarea educaţiei ca punte între societăţile noastre", a afirmat preşedintele Iohannis în mesajul prezentat de consilierul prezidenţial Ligia Deca.

Potrivit acestuia, relaţia dintre Europa şi Asia este un "motor al progresului global şi trebuie să fie una multisectorială", notează agerpres.ro

Șeful statului a explicat că universităţile au de jucat un rol în construcţia unei economii sustenabile, ca iniţiatoare de schimbări sociale şi economice. Acesta a precizat că păstrarea vechilor obiceiuri de consum nu mai este o opțiune dacă dorim să protejăm planeta pentru generațiile viitoare.

El a arătat că schimbarea comportamentelor individuale nu este suficientă pentru a combate schimbările climatice şi că tehnologia joacă un rol critic.

Iohannis a precizat, de asemenea, că, în țara noastră, studenții și reprezentanții acestora sunt tot mai implicați în dezvoltarea de politici publice iar schimbul de bune practici cu privire la includerea acestora în procesul decizional este valoros.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала