Politică
Ultimele știri din politică, cele mai importante evenimente de la Președinție, Guvern și Parlament, partide politice, declarații ale politicienilor, știri pe surse, comentarii și analize

Iohannis a semnat revocarea Ecaterinei Andronescu! Cine preia interimatul funcției

Președintele Klaus Iohannis a semnat, astăzi, decretul de revocare a Ecaterinei Andronescu din funcția de ministru al Educației

BRUXELLES, 5 aug - Sputnik, Daniela Porovăț. Totodată, Iohannis a semnat și decretul prin care este desemnat interimar pentru această funcție Valer-Daniel Breaz, ministrul culturii și identității naționale.

Anunțul oficial de la Cotroceni spune că „Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 5 august a.c., următoarele decrete:

  • Decret prin care se revocă din funcția de membru al Guvernului doamna Ecaterina Andronescu, ministrul educației naționale;
  • Decret prin care desemnează domnul Valer-Daniel Breaz, ministrul Culturii și Identității Naționale (foto – n.red.), ca ministru al Educației Naționale, interimar”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Ecaterina Andronescu - Sputnik Moldova-România
Politică
Andronescu dă cărțile pe față – Ce a făcut la MEN
Ecaterina Andronescu a fost demisă la sfârșitul săptămânii din funcția de ministru al Educației, după ce a declarat, într-o emisiune televizată, că ea a învățat de acasă să nu se urce într-o mașină cu un străin. Anunțul a fost făcut pe Facebook de premierul Viorica Dăncilă, care consideră afirmațiile Ecaterinei Andronescu ”profund greșite”. Apoi, Dăncilă l-a propus pe Daniel Breaz, actual ministru al Culturii, pentru a prelua interimatul.

Ecaterina Andronescu a declarat, după anunțul demiterii, că a aflat de la televizor decizia premierului și că declarația sa a fost scoasă din context. ”Faptul că doamna prim-ministru a luat această decizie este, fără-ndoială, în fișa postului domniei sale. Dar că am aflat din presă, mi se pare că e mai nepotrivit sau neobișnuit”, a spus Andronescu.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала