Economie
Știri de ultimă oră din economia României, Moldovei, europeană și internațională, relații economice dintre SUA, UE, Rusia, comerț extern, relații și schimburi economice, bani și valută, monede străine, EURO, Dolar, bani

De ce Rusia își majorează rezervele de aur – opinia expertului

CC0 / Pixabay / hamiltonleen / Золотовалютные резервы
Золотовалютные резервы - Sputnik Moldova-România
Volumul rezervelor internaționale în aur ale Rusiei va depăși în curând pe cel al Arabiei Saudite, prognozează experții.

BUCUREȘTI, 12 aug – Sputnik. Rusia ajunge din urmă Arabia Saudită la volumul rezervelor internaționale, își sporește “airbag-ul” din cauza sancțiunilor antirusești, consideră șeful direcției analitice a administrației băncii ruse BKF, Maxim Osadchyi, citat de RIA Novosti.

Gold - Sputnik Moldova-România
Rusia
Rezervele monetare de aur ale Rusiei, la un nivel-record!

Duminică, agenția Bloomberg a publicat un material în care susține că rezervele de aur ale Rusiei în perioada următoare ar putea să depășească, în ultimii opt ani, rezervele Arabiei Saudite. În acest fel, Rusia va ocupa locul patru în lume la rezerve valutare în aur, după China, Japonia și Elveția.

Expertul menționează că după un minim local de 350,5 miliarde de dolari, atins pe 17 aprilie 2015, rezervele internaționale ale Rusiei au crescut relativ stabil și pe 2 august 2019, ajungând la 516,8 miliarde de dolari. Totodată, rezervele internaționale ale Arabiei Saudite s-au diminuat cu 0,7 trilioane de dolari în aprilie 2015, până la 0,5 trilioane dolari în iunie 2019.

“Rezervele Rusiei și cele ale Arabiei Saudite se deosebesc radical: cota aurului în rezervele Rusiei reprezinta 18,1 la sută, la sfârșitul anului 2018, în timp ce în rezervele Arabiei Saudite - doar 0,08 la sută (conform datelor de la sfârșitul lunii iunie 2019). Această diferență în comportamentul investițional este legată, în primul rând, de sancțiuni – Rusia și-a redus investițiile în hârtiile de valoare ale SUA în favoarea aurului și altor valute, în special a yuan”, a menționat Osadchyi.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала