Internaţional
Cele mai importante știri internaționale, breaking news, știri externe de ultimă oră, Europa, SUA, Rusia, NATO, UE, pe surse, analize și comentarii

Zaharova: Intenția SUA de a părăsi OMC este una iresponsabilă

© Sputnik / Виталий Белоусов / Trecere la banca de fotografiiБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova-România
Intenția SUA de a părăsi OMC este una iresponsabilă, consideră purtătorul de cuvânt al MAE de la Moscova, Maria Zaharova.

BUCUREȘTI, 15 aug – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova, consideră că intenția SUA de a părăsi Organizația Mondială a Comerțului (OMC) este una iresponsabilă.

Флаг Турции, архивное фото - Sputnik Moldova-România
Economie
Turcia a învins SUA la OMC

Mai devreme, președintele SUA, Donald Trump, a declarat că SUA ar putea părăsi OMC, dacă va fi nevoie. Acesta este convins că regulile organizației ajută alte state să profite și să se îmbogățească din contul SUA. În special, acesta a menționat China, cu care SUA poartă, de facto, un război comercial. De asemenea, Trump consideră că acceptarea Chinei în OMC a fost o „decizie oribilă”.

“Statele aveau nevoie de zeci de ani pentru armonizarea economiilor naționale cu sistemul OMC și brusc una din cele mai mari țări spune – “nu excludem faptul că vom ieși de aici”. Cum vine asta? Cuvântul economie nu presupune doar cifre, procente, e vorba și de viața oamenilor… E vorba de soarta unor oameni concreți, unor companii concrete, care oferă locuri de muncă. Cum poți fi atât de iresponsabil, de parcă ai mânui un abac, dar nici măcar abac, ci niște bastonașe de calcul primitive, când decizi soarta lumii? Nu e corect”, a declarat Zaharova într-un discurs rostit la Forumul Internațional al Tinerilor “Eurasia Global”, organizat la Orenburg.

Ea a mai menționat că până a vorbi de ceva nou, ar trebui să ne cântărim bine lucrurile înainte de a distruge ceva vechi.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала