Societate
Știri de ultimă oră din societate, cazuri sociale, probleme, asistență socială, viața de zi cu zi, evenimente publice, culturale, viața de la țară, din cartier, prognoza meteo

O persoană din anturajul lui Vlad Plahotniuc s-a împușcat în cap - detalii

© Sputnik / Rodion ProcaPistol
Pistol - Sputnik Moldova-România
Un om de afaceri, despre care se spune că ar fi făcut parte din anturajul fostului lider PDM Vlad Plahotniuc s-a împușcat în cap. Informația a fost confirmată pentru Sputnic de ofițerul de presă al Poliției Capitalei.

CHIȘINĂU, 18 aug - Sputnik. Omul de afaceri Iurie Luncașu s-a împușcat în seara zilei de 17 august.

Potrivit presei locale, care face referire la surse din cadrul Poliției sectorului Buiucani, Chișinău, pe 17 august 2019, la ora 20:07, la Unitatea de Gardă a venit o înștiințarea de la Serviciul 112 precum că pe drumul R-6 se află o persoană împușcată în regiunea capului.

Potrivit declarațiilor celui care a sunat la Serviciul 112, Iurie Luncașu s-a împușcat din arma personală și a decedat pe loc în urma leziunilor căpătate.

 

Vlad Plahotniuc - Sputnik Moldova-România
A fost emis mandat de arest pe numele lui Plahotniuc

Fiind audiat, Boris Babin, persoana care a sunat la Poliție, a declarat că este șofer la Luncașu și pe 17 august, aproximativ la ora 19:00, a fost contactat telefonic de șeful său care i-a cerut să vină la el acasă, urmând să se deplaseze într-o direcție necunoscută.

Șoferul a mers cu automobilul de serviciu la casa lui Iurie Luncașu, de unde l-a luat și s-au îndreptat spre șoseaua R-6, Ialoveni-Durlești.

La un moment dat, Iurie Luncașu i-a cerut șoferului să oprească automobilul în câmp și a scris o scrisoare cu următorul conținut: ,,Căsuță albă am cumpărat-o în 2017, am fost investitor”.

Ulterior, Luncașu a ieșit din automobil, comunicându-i șoferului că vrea să respire aer curat, dar s-a împușcat din pistolul cu un glonț de model Astra, cal. 6,35, nr. 85034.

De menționat că, potrivit unor surse care și-au dorit să-și păstreze anonimatul, Iurie Luncașu este un apropiat al lui Vlad Plahotniuc

Contactată de Sputnik Moldova, ofițerul de presă al Poliției Capitalei Natalia Stati a confirmat moartea omului de afaceri. Ea a menționat că victima se deplasa în mașină în calitate de pasager. La un moment dat Luncașu i-a cerut șoferului sa oprească, a coborât, s-a îndepărtat puțin si s-a împușcat în cap din arma personala pe care o deținea legal.

Întrebată de Sputnik dacă este vorba într-adevăr de o persoană din anturajul fostului lider PD Vlad Plahotniuc, Stati a precizat ca Grupul Operativ nu divulga astfel de informații pentru că este vorba de date cu caracter personal.

Totodată, poliția spune că victima, născută în 1963, nu a lăsat nicio scrisoare.

Presa de la noi a scris anterior în legătură cu așa-zisa ”Casă Albă”, un imobil de lux din Chișinău, că a fost cumpărată de o firmă offshore din Cipru, care a fost reprezentată de Iurie Luncașu, despre care se spune că făcea parte din anturajul liderului de atunci al Partidului Democrat din Moldova Vladimir Plahotniuc.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала