Internaţional
Cele mai importante știri internaționale, breaking news, știri externe de ultimă oră, Europa, SUA, Rusia, NATO, UE, pe surse, analize și comentarii

Discriminarea Sputnik și RT încalcă angajamentele asumate în cadrul OSCE – Lavrov

© Sputnik / Igor RussakПавильон информационного агентства Sputnik
Павильон информационного агентства Sputnik   - Sputnik Moldova-România
Împiedicarea funcționării agenției Sputnik și postului de televiziune RT în unele state europene vin în contradicție cu angajamentele asumate în cadrul OSCE, consideră ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

BUCUREȘTI, 21 aug – Sputnik. Atunci când restricționează activitatea postului de televiziune RT și agenției Sputnik, statele europene își încalcă propriile angajamente internaționale asumate în cadrul OSCE, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

Павильон информационного агентства Sputnik перед открытием Петербургского международного экономического форума 2015 - Sputnik Moldova-România
Internaţional
The Guardian și-a cerut scuze pentru acuzațiile de fake-news în adresa Sputnik

“Ceea ce se întâmplă acum în cazul RT, spre exemplu, și Sputnik, am mai spus, că li se interzice să apară la briefinguri, sunt inventate niște softuri în internet, care blochează automat acele reportaje pe care autoritățile unor state le consideră inacceptabile în plan politic. E o încălcare a angajamentelor asumate (în cadrul OSCE) în ceea ce privește accesul direct al populației la informații”, a declarat Lavrov după o rundă de negocieri ruso-germane la nivel de miniștri de Externe la Moscova.

El a mai subliniat că Rusia nu a aplicat măsuri restrictive în raportul cu presa străină. Totodată, Lavrov a reamintit că reporterilor RT și Sputnik li se refuză acreditarea la Palatul Élysée, iar băncile germane Deutsche Bank și Commerzbank au notificat structurile RT despre încetarea deservirii, fără a aduce careva explicații.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала