Rusia
Despre Rusia, declarațiile lui Vladimir Putin, Serghei Lavrov, relațiile Rusiei cu alte state, cu SUA, UE, NATO, România, Moldova, armament, conflicte, relații bilaterale, economice, livrări de gaz

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, la Chișinău: prima întâlnire - cu Igor Dodon

© Photo : Facebook / Igor DdodonPreședintele Igor Dodon și ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu
Președintele Igor Dodon și ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu - Sputnik Moldova-România
Ministrul Apărării al Federației Ruse, Serghei Șoigu a ajuns la Chișinău. Oficialul a avut prima sa întrevedere cu președintele Republicii Moldova Igor Dododn. Iată despre ce au discutat.

CHIȘINĂU, 24 aug – Sputnik. Procesul de utilizare a munițiilor stocate în apropierea satului Colbasna din regiunea transnistreană ar putea fi inițiat de Rusia în viitorul apropiat. Despre aceasta a anunțat șeful statului, Igor Dodon, după întrevederea cu ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu.

Totodată, Dodon anunță că Federația Rusă este gata să instaleze echipamentul necesar în acest sens, iar „realizarea acestei măsuri va contribui la reducerea tensiunii în regiune”. Dodon l-a asigurat pe Șoigu că această propunere va fi transmisă participanților formatului de negocieri 5+2 de reglementare a diferendului transnistrean.

În cadrul întrevederii cei doi au discutat și despre importanța restabilirii parteneriatului strategic între cele două state, inclusiv la nivel de Parlament și Guvern. Totodată, Igor Dodon susține că „astăzi are loc prima vizită a Ministrului Apărării al Federației Ruse în Republica Moldova pe parcursul a 28 de ani de independență” și că aceasta a coincis cu „aniversarea a 75-a a eliberării capitalei Moldovei în cadrul operațiunii Iași-Chișinău”.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала