Moldova
Știri de ultimă oră din Moldova, evenimente din politică, economie, societate, breaking news, știri pe surse, declarații de la Parlament, Guvern, președinte, analize și comentarii

Mâine, Vladimir Filat ar putea fi audiat de deputați

© Sputnik / Miroslav RotariVlad Filat la Judecătoria Buiucani, 27 iunie 2016
Vlad Filat la Judecătoria Buiucani, 27 iunie 2016 - Sputnik Moldova-România
Președintele comisiei parlamentare de anchetă, Alexandru Slusari, a anunțat că membrii Comisiei i-a solicitat Ministerului Justiției să-i permită să-l audieze pe Vladimir Filat.

CHIȘINĂU, 29 aug – Sputnik. Președintele comisiei parlamentare de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare, Alexandru Slusari, a anunțat pe Facebook că această Comisie i-a solicitat Ministerului Justiției să-i permită să-l audieze pe Vladimir Filat.

"Comisia de anchetă a depus un demers pe numele ministrului Justiției privind solicitarea audierii dlui. Vlad Filat pe data de 30 august, ora 10:00", a scris Slusari.

Anterior Slusari a declarat că fostul premier Vladimir Filat a fost cel care a insistat ca să fie oferite garanțiile de stat celor trei bănci care au fost devalizate în timpul furtului miliardului. Anume din acest motiv ar dori să-l audieze pe Filat.

”Eu l-aș audia pe Filat, mă interesează situația din 2013. Șor ar fi venit la Platon și ar fi vrut să cumpere acțiunile pentru Vlad Filat, însă în acest proces ar fi apărut Vladimir Plahotniuc. Vreau să aflu dacă a avut Ilan Șor o înțelegere cu Vlad Filat”, susține Alexandru Slusari. 

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала