Societate
Știri de ultimă oră din societate, cazuri sociale, probleme, asistență socială, viața de zi cu zi, evenimente publice, culturale, viața de la țară, din cartier, prognoza meteo

Orban, lovitură pentru copiii României în problema alocațiilor

În urmă cu scurt timp, premierul României, Ludovic Orban a declarat că nu sunt bani la buget pentru majorarea alocațiilor de stat pentru copii, în condițiile în care această creștere ar avea un impact de 6 miliarde de euro.

BUCUREȘTI, 11 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Premierul României a dat vești rele părinților din România care au în îngrijire copii minori.

Șeful Executivului a declarant că alocațiile pentru copii au fost mărite în baza unei legi a Partidului Național Liberal, în funcție de rata inflației și că, pentru majorarea alocațiilor de stat pentru copii, impactul bugetar este de peste 6 miliarde de euro.

Ludovic Orban - Sputnik Moldova-România
Politică
Orban, făcut praf de un fost aliat: ”Cel mai cinic și mai nerușinat mincinos, un șarlatan”

”Nu avem banii ăștia. Am intrat în procedură de deficit excesiv. Deși avem în luna ianuarie un plus de colectare de 300 de milioane, trebuie să-l vedem consolidat, să vedem care e evoluția economică, prognozele de creștere. Înainte de rectificarea bugetară, Ministerul Finanțelor trebuie să prezinte un raport privind creșterea. Ce pot să garantez e că suntem responsabili”, a declarat Orban, potrivit stiripesurse.ro.

Potrivit premierului desemnat, pensiile vor crește, dar nu a precizat și procentul cu care se va face majorarea. Orban a declarat că nu poate spune acum ”100% ce va fi” și a precizat că trebuie văzut întâi bugetul de la contribuțiile de asigurări sociale și de la contribuțiile de asigurări sociale de sănătate.

”Trebuie să facem prognozele și, în funcție de creșterea economică din următorii 3 ani, vom vedea.. Dar, cu siguranță, vor fi mărite”, a declarat Ludovic Orban.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала