Rusia
Despre Rusia, declarațiile lui Vladimir Putin, Serghei Lavrov, relațiile Rusiei cu alte state, cu SUA, UE, NATO, România, Moldova, armament, conflicte, relații bilaterale, economice, livrări de gaz

Președintele OSCE despre cazul Sputnik Estonia - detalii

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Trecere la banca de fotografiiВстреча главы МИД РФ С. Лаврова с премьер-министром Албании Э. Рамой
Встреча главы МИД РФ С. Лаврова с премьер-министром Албании Э. Рамой - Sputnik Moldova-România
IIată cum a comentat președintele în exercițiu al OSCE, premierul albanez Edy Rama, situația creată în jurul Sputnik Estonia.

CHIȘINĂU, 26 feb - Sputnik. Președintele în exercițiu al OSCE, premierul albanez Edy Rama, a promis că va ține cont de problemele cu care se confruntă Sputnik în Estonia.

"Da, am ascultat tot ce ați spus. Este ceva care nu ține de împuternicirile mele, dar, bineînțeles, voi reține asta", a declarat el, răspunzând la solicitarea șefului Sputnik Estonia, Elena Cherîșeva, de a acorda atenție acțiunilor întreprinse de autoritățile de la Tallinn împotriva mass-mediei și să țină sub control situația.

Astăzi, la MAE a avut loc întrevederea ministrului rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, cu prim-ministrul Albaniei, Edi Rama. Cei doi oficiali au discutat inclusiv despre activitatea Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), a cărei președinție îi revine acum Albaniei.

Пикет в поддержку Sputnik Эстония - Sputnik Moldova-România
Rusia
Protest la Moscova în susținerea Sputnik Estonia

Anterior, angajații Sputnik Estonia au primit din partea conducerii Departamentului Poliției și Serviciul de Frontieră amenințări directe cu intentarea unor dosare penale pe numele lor în cazul în care nu-și vor înceta raporturile de muncă până pe 1 ianuarie 2020. Acțiunile au fost motivate de sancțiunile impuse de Uniunea Europeană din 17 martie 2014 împotriva unor persoane fizice și juridice în contextul evenimentelor din Ucraina. Totuși, sancțiunile UE vizează nu AIP Rossiya Segodnua, din care face parte Sputnik, ci împotriva directorului general al agenției, Dmitriy Kisilev, în calitatea lui de persoană fizică.

Șeful Ministerului de Externe din Estonia, Urmas Reinsalu, a declarat pentru RIA Novosti că țara sa urmărește o politică de sancțiuni a UE nu împotriva Sputnik, ci împotriva sancțiunilor personale impuse Kiseliov.

Ministrul Afacerilor Externe, Urmas Reinsalu, a declarat anterior agenției RIA Novosti că țara lui promovează politica sancțiunilor a UE nu în raport cu Sputnik, ci în raport cu sancțiunile individuale, care îl vizează pe Kiseliov.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала