Coronavirus
Coronavirus (COVID-19), infecție ce a afectat întreaga lume, inclusiv România și Moldova - ultimele știri despre simptome, tratament, vaccinare, cazuri de infectare, decese

Coronavirus: primul român diagnosticat, la un pas de externare

Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului ”Matei Balș” spune că tânărul din Gorj, primul pacient confirmat cu coronavirus, ar putea fi externat. În ce condiții s-ar putea întâmpla acest lucru.

BUCUREȘTI, 28 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Miercuri seară, în județul Gorj, a fost confirmat primul caz de infecție cu coronavirus.

Este vorba despre un tânăr în vârstă de 25 de ani care a intrat în contact cu un italian, în vârstă de 71 de ani, confirmat de autoritățile din Italia, cu această boală.

Coronavirus - Sputnik Moldova-România
Ultima oră: Alți doi români infectați cu coronavirus

Tânărul a ajuns ieri dimineață la Institutul ”Matei Balș” din București.

Directorul institutului spune că al doilea test de coronavirus a ieșit negativ în cazul tânărului din Gorj.

”Ne așteptam să iasă negativ pentru că practic am vorbit de o persoană asimptomatică”, a spus Streinu-Cercel.

Dacă și al treilea test, de luni, va ieși negativ, bărbatul ar putea fi externat, informează stiripesurse.ro.

Streinu-Cercel spune că multe cazuri sunt asimptomatice și că, indiferent ce spune pacientul, medicul trebuie să ia măsurile de precauție în așa fel încât să nu lase nici o persoană afectată în comunitate cu virusul la purtător.

Menționăm că testul la coronavirus al tânărului din Gorj a ieşit, vineri, negativ, la două zile după ce a devenit primul caz confirmat cu COVID - 19 din țară iar un nou test va fi făcut luni.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала