Internaţional
Cele mai importante știri internaționale, breaking news, știri externe de ultimă oră, Europa, SUA, Rusia, NATO, UE, pe surse, analize și comentarii

Erdogan și Putin au discutat despre incidentele din Idlib

© Sputnik / Алексей Никольский / Trecere la banca de fotografiiРабочая поездка президента РФ В. Путина в Санкт-Петербург
Рабочая поездка президента РФ В. Путина в Санкт-Петербург - Sputnik Moldova-România
Erdogan și Putin au discutat telefonic despre tensionarea situației din provincia siriană Idlib.

Întâlnirea șefului MAE al Rusiei , Serghei Lavrov cu mareșalul libian Khalifa - Sputnik Moldova-România
Internaţional
Lavrov: Siria are tot dreptul să lupte cu teroriștii în Idlib
BUCUCREȘTI, 28 feb – Sputnik. Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, l-a contactat telefonic pe Vladimir Putin, pentru a discuta despre tensionarea situației în nordul Siriei, a anunțat serviciul de presă al Kremlinului.

În comunicat se mai menționează că liderul rus și-a exprimat „îngrijorarea în legătură cu escaladarea tensiunilor în Idlib, care a dus la numeroase victime, inclusiv printre militari turci”.

De asemenea, Putin a îndemnat la o sporire a eficienței cooperării între autoritățile militare ale Rusiei și Turciei.

“Ambele părți au subliniat necesitatea luării unor măsuri suplimentare în scopul normalizării situației în nord-vestul Siriei. S-a convenit asupra activizării consultărilor interinstituționale și examinarea oportunității desfășurării în perioada cea mai apropiată a unei reuniuni la cel mai înalt nivel”, se spune în comunicatul Kremlinului.

În afară de aceasta, liderul rus a menționat că principala prioritate o reprezintă lupta cu terorismul internațional în Siria.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала