Societate
Știri de ultimă oră din societate, cazuri sociale, probleme, asistență socială, viața de zi cu zi, evenimente publice, culturale, viața de la țară, din cartier, prognoza meteo

Premieră: HARTA contaminării cu Coronavirus în România

© AFP 2021 / MIGUEL MEDINACoronavirus
Coronavirus - Sputnik Moldova-România
Este un demers jurnalistic bazat pe date și confirmări oficiale, urmărește un fir destul de sinuos al contactelor pe care le-au avut cei ce au adus virusul

BUCUREȘTI, 28 feb - Sputnik, Evan Răutu. Așa cum s-a anunțat, coronavirusul COVID-19 a ”intrat” oficial în România, în carantină se află mai multe persoane, iar un român este declarat „infectat”. Din fericire, starea acestuia, un tânăr din Girj, este foarte bună.

Coronavirus - Sputnik Moldova-România
Alertă: Românul cu coronavirus a intrat în direct - CE A PĂȚIT și CE SIMTE, mesaj DUR!

Aseară, postul Antena 3 a făcut un excelent demers jurnalistic, întocmind o ”hartă” a răspândirii a coronavirusului în România, inclusiv o estimare a numărului de persoane care se află în carantină.

Efortul jurnalistic merită apreciat, pentru că urmărește un fir destul de sinuos al contactelor pe care le-au avut cei ce au adus virusul.

Din expunere rezultă că o persoană din Italia a venit România, însoţită de amicul său, ”contaminează deja două persoane, pe amic şi pe iubita sa”. După ce a aterizat la Craiova ”17 persoane sunt trimise în carantină”.

”Merge la Gorj şi apoi 44 de persoane intră în izolare - la Gorj avem şi primul tânăr infectat care a intrat în contact cu italianul”, explică jurnalista Antena 3 Cătălina Porumbel.

Urmează un întreg șir de conexiuni, foarte interesant de urmărit – și o lecție pentru viitor: tânărul intră în contact cu alte persoane, ”din familia sa, 5 persoane se află în carantină sau izolare, merge la o petrecere. Tatăl vitreg este preot, deci alte conexiuni – ”și, în urma acestor lucruri, 65 de persoane intră în carantină”.

La final, calculul duce la un rezultat destul de îngrijorător, cel puțin la prima vedere: ”Avem 133 de persoane în carantină sau izolare”, a spus Cătălina Porumbel.

Așa cum precizam, este doar un demers jurnalistic – și, chiar dacă e bazat pe date și confirmări oficiale, nu este o prezentare făcută de autorități.

© Photo : Antena 3Răspândirea virusului în România – zona de impact Gorj
Premieră: HARTA contaminării cu Coronavirus în România - Sputnik Moldova-România
Răspândirea virusului în România – zona de impact Gorj
Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала