Coronavirus
Coronavirus (COVID-19), infecție ce a afectat întreaga lume, inclusiv România și Moldova - ultimele știri despre simptome, tratament, vaccinare, cazuri de infectare, decese

SUA își închid bazele militare din cauza coronavirusului

© Sputnik / фонд РИА Новости / Trecere la banca de fotografiiПентагон
Пентагон - Sputnik Moldova-România
Statele Unite sunt nevoite să-și închide unele baze militare din Coreea de Sud din cauza pericolului coronavirusului.

BUCUREȘTI, 28 feb – Sputnik. SUA și-au închis una din cele mai mari baze militare din afara țării – cea din Coreea de Sud, în cadrul campaniei de combatere a răspândirii coronavirusului, anunță Financial Times.

Marcel Ciolacu - Sputnik Moldova-România
PSD, lovit în plin de Coronavirus! Decizie neașteptată!

Mai devreme, forțele armate ale SUA din Coreea de Sud (USFK) au anunțat că unul din militari, precum un colaborator al forțelor armate și un membru al familiei unui din angajați au fost diagnosticați cu coronavirus. Comitetul Unit al șefilor statelor majore din Coreea de Sud a anunțat că SUA și Coreea de Nord vor amâna exercițiile militare comune din cauza coronavirusului.

Măsurile restrictive la baza militară Camp Humphreys și alte baze americane au fost luate la inițiativa generalului Robert B. Abrams, în subordinea căruia se află 28,5 mii de militari SUA, aflați în Coreea de Sud.

Potrivit publicației, noile măsuri ar putea prevedea interzicerea aflării pe teritoriul bazelor a angajaților și subcontractanților, prezența cărora “nu este obligatorie”.

În același timp, reprezentantul forțelor armate ale SUA în Coreea de Sud, colonelul Lee Peters, a declarat că închiderea bazelor militare nu va afecta capacitatea de luptă.

“Nivelul nostru de pregătire rămâne înalt. Urmărim neîntrerupt orice provocări venite din Nord”, a declarat Peters.
Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала