Rusia
Despre Rusia, declarațiile lui Vladimir Putin, Serghei Lavrov, relațiile Rusiei cu alte state, cu SUA, UE, NATO, România, Moldova, armament, conflicte, relații bilaterale, economice, livrări de gaz

Trei angajați ai Sputnik Turcia au fost atacați la Ankara

© Sputnik / Alexey Filippov / Trecere la banca de fotografiiPresentation of the major international news brand, Sputnik
Presentation of the major international news brand, Sputnik - Sputnik Moldova-România
Trei angajați ai Sputnik Turcia au fost atacați la Ankara după ce în noaptea de vineri, în fața consulatului general al Rusiei la Istanbul a avut loc un protest anti-rus împotriva situației care se agravează în provincia siriană Idlib.

BUCUREȘTI, 29 feb - Sputnik. Margarita Simonyan, redactorul șef al MIA „Rossiya Segodnya” și RT, a anunțat că persoane neidentificate au intrat în locuința a trei angajați ai Sputnik Turcia din Ankara, acuzându-i că și-au trădat patria.

"Au intrat ca niște bestii, ne-au amenințaț, au strigat că sunt trădători ai patriei mamă, deoarece că lucrăm pentru ruși", a scris Simonyan în canalul ei Telegram.

Simonyan a menționat că așteaptă un răspuns de la poliție. De asemenea, s-a întrebat cum de atacatorii au aflat adresele de domiciliu ale „unor angajați  care nu sunt tocmai cei mai publici”.

În noaptea de vineri, în fața consulatului general al Rusiei la Istanbul a avut loc un protest anti-rus împotriva situației care se agravează în provincia siriană Idlib. Potrivit misiunii diplomatice, protestatarii au scandat sloganuri care acuză Rusia și conducerea acesteia de moartea militarilor turci în nordul Siriei.

În afară de aceasta, pe conturile din rețelele de socializare ale Consulatului General rus au apărut comentarii cu amenințări directe împotriva agențiilor străine rusești din Turcia.

Securitatea ambasadei ruse în Turcia a fost consolidată încă de joi seara, securitatea este asigurată de forțele speciale ale poliției.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала