Coronavirus
Coronavirus (COVID-19), infecție ce a afectat întreaga lume, inclusiv România și Moldova - ultimele știri despre simptome, tratament, vaccinare, cazuri de infectare, decese

Învestirea Guvernului, numai cu avizul Departamentului pentru Situații de Urgență

© AP Photo / Darko BandicParlamentul României
Parlamentul României - Sputnik Moldova-România
Din cauză că plenul reunit va cuprinde mai mult de o sută de persoane, ședința de învestire a Guvernului Cîțu programată pentru astăzi în Parlament are nevoie de avizul Departamentului pentru Situații de Urgență

BUCUREȘTI, 12 mart - Sputnik, Marius Holdean. Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu a anunțat că va solicita avizul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă pentru şedinţa comună a Parlamentului destinată votului de învestire a Guvernului Cîţu.

Ciolacu a anunțat încă de aseară că va trimite adrese la instituţiile statului pentru a putea ţine şedinţa de plen din Parlament. 

"De dimineaţă o să facem adrese la DSU, DSP, aşa cum am văzut că a cerut domnul Marcel Vela. Dacă totul e ok, o să ţinem şedinţa", a declarat Marcel Ciolacu.

Anunţul lui Ciolacu este consecinţa deciziei de restricţionare a activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, religioase, sportive şi de divertisment, în spaţii închise, cu participarea a peste 100 de persoane, până la data de 31 martie, cu posibilitatea de prelungire.

O situație de acest fel nu a mai avut loc în România, ca o ședință a Parlamentului să aibă nevoie de un aviz medical pentru a se putea întruni și există riscul ca unii parlamentari să absenteze de frica de a nu se infesta.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала