Societate
Știri de ultimă oră din societate, cazuri sociale, probleme, asistență socială, viața de zi cu zi, evenimente publice, culturale, viața de la țară, din cartier, prognoza meteo

Germania, veşti bune: propagarea coronavirusului a încetinit – când se va diminua epidemia

© AFP 2021 / RONNY HARTMANNВрач берет пробу у водителя автомобиля через окно
Врач берет пробу у водителя автомобиля через окно  - Sputnik Moldova-România
Preşedintele Institutului Robert Koch, Lothar Wieler, a dat o veste bună germanilor, spunând că măsurile restrictive au avut efect în Germania. Când este posibil ca viaţa să revină la normal în această ţară.

BUCUREŞTI, 4 apr - Sputnik, Doina Crainic. Veste bună pentru germani. Ca urmare a măsurilor restrictive aplicate, propagarea noului coronavirus a început să încetinească în Germania, a declarat vineri preşedintele Institutului Robert Koch, Lothar Wieler.

Берлин - Sputnik Moldova-România
Societate
Germania relaxează restricţiile de călătorie: permite muncitorilor români să vină la muncă

„Vedem că propagarea virusului încetineşte (…). Vedem că [măsurile] funcţionează”, a afirmat Wieler, care a insistat însă că este necesară menţinerea restricţiilor.

Potrivit acestuia, de câteva zile, o persoană care are coronavirusul nu mai contaminează în medie decât o singură altă persoană, iar această rată de contaminare pare să se stabilizeze, a explicat preşedintele Institutului Robert Koch, citat de ziarulromanesc.de. În săptămânile din urmă, un purtător de coronavirus infecta, în medie, între 5 şi 7 persoane.

„Dacă această rată coboară sub 1, atunci epidemia se va diminua încet. Acesta este obiectivul nostru. Sper că vom ajunge acolo în zilele următoare”, a afirmat Wieler.

Acesta a subliniat însă că sunt indispensabile menţinerea restricţiilor şi respectarea regulilor de igienă şi a distanţării sociale. De asemenea, este necesară şi purtarea măştilor, fiindcă pot „reduce riscul de contaminare a altor persoane”.

Wieler a mai atras atenţia că numărul deceselor nu trebuie „subestimat”, chiar dacă Germania, unde rata de mortalitate a ajuns la 1,2%, rezistă mai bine decât vecinii săi.

„Acest lucru are legătură cu faptul că nu este posibil să fie testată fiecare persoană”, a explicat acesta.
Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала