Societate
Știri de ultimă oră din societate, cazuri sociale, probleme, asistență socială, viața de zi cu zi, evenimente publice, culturale, viața de la țară, din cartier, prognoza meteo

Metodă inovativă de testare COVID-19: Simplă, rapidă și eficientă

© AFP 2021 / RIJASOLOМедицинский работник проводит тестирование на covid-19
Медицинский работник проводит тестирование на covid-19 - Sputnik Moldova-România
Oricine ar putea beneficia de noua metodă de testare, Institutul fiind dispus să o ofere gratuit chiar și în afara țării.

CHIȘINĂU, 4 apr – Sputnik. Institutul de Stat Serum de la Copenhaga  - Statens Serum Institut (SSI), care are responsabilitatea de a controla si opri răspândirea COVID-19 in Danemarca, a reușit sa dezvolte  o metoda de testare simplă, rapida si eficientă care nu necesita agenți chimici, anunță ssi.dk.

Лаборант хранит образцы на скрининг-диске COVID-19 - Sputnik Moldova-România
Rusia
În Rusia se efectuează zilnic 34-37 mii de teste pentru COVID-19

Acest aspect este foarte important pentru că momentan se înregistrează o mare lipsa a agenților chimici si laboratoarelor le este tot mai greu sa efectueze teste, stocurile epuizându-se rapid.

Metoda are o precizie mai mica decât testul PCR clasic, de doar 97,5%, dar in aceste condiții autorii metodei spun ca este nesemnificativa aceasta diferență.

SSI a decis să pună metoda la dispoziția tuturor, gratuit, în Danemarca, dar și înafara țării.

Danemarca, cu o populație de 5,8 milioane de locuitori, efectua anterior cate 1000 de teste pe zi. În săptămâna curenta a crescut capacitatea de testare la peste 2000 de persoane, iar începând de săptămâna viitoare se estimează ca va face intre 5 si 10 mii de teste pe zi. OMS recomandă testarea masiva, ca fiind una dintre cele mai importante metoda de prevenire a răspândirii virusului.

Până în prezent, 752 de persoane au fost confirmate în Republica Moldova cu COVID-19 . Dinte cei infectați, 29 de pacienți au fost deja tratați, iar 12 persoane au decedat. Numărul de persoane testate zilnic în țara noastră este de aproximativ 300.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала