Coronavirus
Coronavirus (COVID-19), infecție ce a afectat întreaga lume, inclusiv România și Moldova - ultimele știri despre simptome, tratament, vaccinare, cazuri de infectare, decese

A fost anunțată una dintre complicațiile cauzate de coronavirus

© Flickr / NIAIDMERS Coronavirus Particles
MERS Coronavirus Particles - Sputnik Moldova-România
Șeful Comitetului de Stat pentru Sănătate din Rusia, Dmitri Morozov, a anunțat care este complicația provocată de COVID-19.

CHIȘINĂU, 21 apr - Sputnik. Una dintre complicațiile provocate de coronavirus este dezvoltarea (Sindromul coagulării intravasculare diseminate) CID, un proces care se caracterizează prin formarea de cheaguri de sânge în vase și afectează procesul de coagulare a sângelui. Despre aceasta a anunțat șeful Comitetului de Stat pentru Sănătate din Rusia, Dmitri Morozov, într-un comentariu oferit „Ziarului Parlamentar”.

”A devenit evident că în cazul COVID-19, una dintre complicații este dezvoltarea CID”, a explicat el.
Бригада скорой медицинской помощи доставила пациента с подозрением на коронавирус в больницу в Коммунарке - Sputnik Moldova-România
Rusia
Coronavirus în Rusia: 5642 de cazuri noi, 45% sunt asimptomatice

Morozov a subliniat că este important să se efectueze rapid modificări ale ghidurilor clinice pentru tratamentul pacienților cu infecție cu coronavirus. Aceste propuneri vor fi transmise Ministerului Sănătății.La 11 martie, OMS a anunțat focarul de infecție cu coronavirus drept pandemie. Conform celor mai recente date, aproape 2,3 milioane de cazuri de infecție au fost înregistrate în lume, peste 157 de mii de persoane au murit.

În Rusia, au fost înregistrate peste 47 de mii de cazuri, aproape trei mii și jumătate s-au vindecat, 405 au murit. Majoritatea regiunilor au un regim de auto-izolare.

Cele mai recente date despre situația răspândirii COVID-19 în Rusia și în lume sunt prezentate pe portalul stopkoronavirus.ru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала