Internaţional
Cele mai importante știri internaționale, breaking news, știri externe de ultimă oră, Europa, SUA, Rusia, NATO, UE, pe surse, analize și comentarii

MAE al Rusiei: COVID-19 a accentuat contradicțiile dintre centrele de influență

© Фотохост БРИКС / Trecere la banca de fotografiiФорум руководителей ведущих СМИ государств-участников БРИКС "Пути создания общего информационного пространства БРИКС"
Форум руководителей ведущих СМИ государств-участников БРИКС Пути создания общего информационного пространства БРИКС - Sputnik Moldova-România
Pandemia a adâncit contradicțiile dintre centrele mondiale de influență, iar forța militară joacă un rol tot mai mare în relațiile internaționale, consideră viceministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Reabkov.

BUCUREȘTI, 22 apr – Sputnik. Pandemia de coronavirus a exacerbat contradicțiile existente dintre centrele mondiale de influență, a declarat miercuri viceministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Reabkov.

Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров во время встречи со студентами МГИМО в Москве - Sputnik Moldova-România
Internaţional
Lavrov: Rusia este gata să discute cu UE în orice circumstanțe

"Observăm că pe măsura formării unei noi ordini mondiale are loc o exacerbare a concurenței între centrele de influență, sporește rivalitatea pentru poziția de lider în viitor. Din păcate, coronavirusul nu doar nu a diminuat acest proces, ci chiar l-a adâncit și l-a accelerat", a declarat Reabkov în cadrul prezentării raportului experților “Apărarea păcii, Pământului, libertatea de alegere pentru toate statele. Noi idei pentru politica externă a Rusiei”.

Potrivit diplomatului rus, “forța militară joacă un rol tot mai mare în relațiile internaționale, drept urmare a slăbirii și distrugerii a instituțiilor internaționale, testate în timp, de guvernanță globală și a controlului asupra înarmărilor”.

“Voi menționa din nou faptul că pandemia COVID-19, în opinia noastră, doar consolidează aceste tendințe, având un rol catalizator. Toate aceste lucruri necesită un răspuns politico-diplomatic la provocările mondiale comune, crește o cerere obiectivă la niște eforturi comune de depășire a lor din partea principalilor jucători internaționali”, a subliniat Reabkov.

Raportul a fost elaborat de Universitatea Națională de Cercetări "Școala Superioară Economică", sub egida Ministerului Afacerilor Externe a Rusiei, cu susținerea comisiei pentru afaceri internaționale a Dumei de Stat, Consiliului pentru Politica Externă și de Apărare și revista “Rusia în politica globală”.

Autorii raportului menționează că documentul este dedicat argumentării necesității reînnoirii conceptuale a politicii externe a Rusiei în condițiile accelerării proceselor pe plan internațional, accentuarea unor contradicții în legătură cu pandemia coronavirusului și a crizei economice provocate de aceasta.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала