Societate
Știri de ultimă oră din societate, cazuri sociale, probleme, asistență socială, viața de zi cu zi, evenimente publice, culturale, viața de la țară, din cartier, prognoza meteo

Manager de spital din Botoșani, suspendat din funcție

© Photo : Miroslav RotariSpital
Spital - Sputnik Moldova-România
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati" din Botoşani, Livia Mihalachi, a fost suspendat astăzi din funcţie din cauza gravelor deficienţe de management

BUCUREȘTI, 24 apr - Sputnik, Marius Holdean. Anunțul a fost făcut de Centrul Judeţean de Comunicare (CJC), coordonat de Instituţia Prefectului, iar suspendarea se bazează pe ordinul ministrului Sănătăţii.

În locul Liviei Mihalachi a fost numit, pe perioada stării de urgenţă, medicul chirurg ortoped Radu Malancea.

"Având în vedere constatarea gravelor deficienţe de management de la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani, începând de astăzi, pe perioada stării se urgenţă, prin Ordin al Ministrului Sănătăţii, se suspendă din funcţia de manager al SJUMBT doamna dr. Livia Mihalache şi se numeşte în funcţia de manager domnul dr. Radu Malancea", a transmis CJC.

Înlocuirea managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă are loc ca urmare a faptului că 145 de cadre medicale de la această unitate spitalicească au fost infectate cu virusul COVID-19.

Potrivit unei ordonanțe de urgență, ministerul Sănătății este cel care decide în privința numirilor, suspendării sau eliberării din funcție a a persoanelor cu funcții de conducere din toate unitățile medicale aflate în subordinea autorităților locale.

Astfel, începând cu 2 aprilie 2020, dată la care a fost publicată în Monitorul Oficial ordonanța de urgența 40/2020, „ministerul Sănătății coordonează organizarea și funcționarea tuturor unităților sanitare din subordinea autorităților administrației publice locale și exercită inclusiv atribuția de numire, suspendare și eliberare din funcție a persoanelor care ocupă funcții de conducere în cadrul acestor unități”, este textul ordonanței care a trecut deciziile de acest tip în mâinile ministerului Sănătății.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала