Internaţional
Cele mai importante știri internaționale, breaking news, știri externe de ultimă oră, Europa, SUA, Rusia, NATO, UE, pe surse, analize și comentarii

Parisul avertizează asupra riscului ”dispariției Libanului”

Ministrul Afacerilor Externe din Franța, Jean-Yves Le Drian, a făcut apel la formarea rapidă a unui guvern în Liban și la adoptarea de reforme de urgență, avertizând că în caz contrar țara riscă să dispară.

BRUXELLES, 27 aug - Sputnik. Un nou guvern trebuie format în Liban, fără de care țara riscă să dispară, a estimat astăzi ministrul francez de Externe, relatează Sputnik France

”Trebuie ca un guvern să fie reconstituit pentru că e o urgență în același timp umanitară și sanitară..., și o urgență politică, dacă vrem ca această țară să reziste, pentru că riscul, astăzi, este ca Libanul să dispară”, a declarat Jean-Yves Le Drian.

”Nu vom semna un cec în alb pentru un guvern care nu pune în aplicare reformele pe care toată lumea le cunoaște”, a insistat el, citând în mod special reforma serviciilor publice și ale sistemului bancar.

Premierul Hassan Diab și echipa sa au demisionat pe fondul criticilor generale după explozia din port a câtorva mii de tone de nitrat de amoniu care a făcut circa 180 de morți și a distrus cartiere întregi din Beirut.

La mai mult de două săptămâni de la demisia guvernului, președintele Michel Aoun nu a fizat încă data consultărilor parlamentare pe baza cărora un nou șef al guvernului trebuie desemnat, pe fondul divergențelor dintre partidele tradiționale care controlează Parlamentul.

Emmanuel Macron este așteptat pe 1 septembrie la Beirut. El ar încerca să convingă autoritățile libaneze să formeze un guvern de experți capabil să aplice reforme și să recâștige încrederea cetățenilor, precum și a donatorilor.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала