Societate
Știri de ultimă oră din societate, cazuri sociale, probleme, asistență socială, viața de zi cu zi, evenimente publice, culturale, viața de la țară, din cartier, prognoza meteo

Cum se mănâncă corect nucile? Nutriționistul dezvăluie secretul

Nucile sunt un produs tradițional pentru o nutriție adecvată. Cu toate acestea, nu toată lumea știe să le folosească corect. Nutriționista Tatiana Skirda a declarat pentru radio Sputnik ce trebuie făcut pentru a profita la maximum de nuci.

CHIȘINĂU, 30 aug - Sputnik. Nucile nu ne oferă atât de ușor nutrienții în care sunt bogați. Toată lumea știe că acestea conțin vitamine, oligoelemente diverse, acizi organici, proteine ​​vegetale și grăsimi sănătoase. Însă toate acestea vor trece pe lângă corpul tău dacă doar mănânci nuci uscate dintr-o pungă, a declarat pentru radio Sputnik Tatiana Skirda, nutriționist, fondator al studioului din regiunea Moscovei Detox Studio, șeful studioului Green me.

"În orice sămânță, în orice nucă, acidul fitic este neapărat prezent. Când intră în tractul gastrointestinal uman, începe să interfereze cu absorbția fierului, magneziului, calciului, zincului - toate oligoelemente. Din această cauză, absorbția scade cu 30-40%. Vegetarienii, de exemplu, au un nivel scăzut de fier, deoarece deseori mănâncă nuci tocmai din pungi", a spus nutriționistul.

Pentru a beneficia la maximum de nuci, acestea trebuie activate și descompuse de acidul fitic. Există trei modalități de a face acest lucru, a explicat Tatiana Skirda.

"Prima modalitate: tratamentul termic, trebuie să încălziți nucile. Dar există o mulțime de uleiuri în nuci, iar încălzirea nu este foarte benefică. A doua modalitate: fermentarea într-o soluție specială. Și cea mai ușoară și mai obișnuită modalitate este de a le înmuia. Se pune la apă nucile pentru 5-6 ore sau pentru noapte, apoi clătiți și veți obține un produs finit ușor de digerat", a sfătuit Tatiana Skirda.

Nu numai nucile pot fi activate, a adăugat nutriționistul.

"Acest lucru se aplică pentru tot ceea ce încolțește. Pot fi leguminoase și boboase. Dar după ce ați spălat produsul, va trebui să fie depozitat în frigider, deoarece va fi un produs "viu" și se va altera rapid", a conchis Tatiana Skirda.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала