Politică
Ultimele știri din politică, cele mai importante evenimente de la Președinție, Guvern și Parlament, partide politice, declarații ale politicienilor, știri pe surse, comentarii și analize

Ultimele știri de la alegeri: Anunț important al CEC

© Sputnik / Mihai Carausбрифинг ЦИК-а 2020
брифинг ЦИК-а 2020 - Sputnik Moldova-România
Comisia Electorală Central a anunțat că alegerile pot fi considerate valabile, din momentul în care rata de participare a depășit o treime din alegători, iar birourile electorale vor putea prelungi procedura de vot cu 2 ore, dacă va fi necesar.

CHIȘINĂU, 1 nov - Sputnik. Comisia Electorală Centrală a anunțat că până la ora 18:00 și-au exprimat votul peste 1,1 milioane de alegători. În acest fel, rata de participare depășește o treime din numărul alegătorilor, iar alegerile prezidențiale din Moldova pot fi considerate valabile.

Голосование на выборах президента Молдавии в Москве - Sputnik Moldova-România
Moldova
Alegerile prezidențiale: Primele rezultate ale sondajelor

În secțiile de votare din străinătate, până la ora 18:00, au votat peste 106 mii de moldoveni. Au fost înregistrate aglomerații în Canada, Israel, Belgia, Franța, Marea Britanie, Germania, Italia, Irlanda, România, Spania, Elveția, Cehia.

În secțiile de votare, deschise pentru alegătorii din regiunea transnistreană, s-au prezentat peste 14 mii de persoane. Cea mai mare prezență s-a înregistrat în Rezina (1250 de alegători), Sănătăuca (Florești - 800) și într-o secție din Varnița (720).

Totodată, Comisia Electorală Centrală a menționat că fiecare biroul electoral poate decide în parte asupra prelungirii procedurii de vot cu cel mult 2 ore, pentru a permite alegătorilor care stau la coadă să voteze.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала