Educație
Ultimele știri din educație pentru profesori, studenți, elevi și părinți, știri ce țin de universitate, liceu, școală, grădiniță, legi și anunțuri de la Ministerul Educației, examene, Evaluare Națională, Bacalaureat

Ultima oră: Veste proastă pentru elevi și profesori!

© Sputnik / Максим Богодвид / Trecere la banca de fotografiiУчитель гимназии перед началом обязательного итогового сочинения по литературе
Учитель гимназии перед началом обязательного итогового сочинения по литературе - Sputnik Moldova-România
În urmă cu puțin timp, s-a aflat o veste care pune în pericol sistemul de Educație din Capitală dar și din alte zone

BUCUREȘTI, 2 nov – Sputnik. Astăzi se împlinesc două săptămâni de când s-a trecut la restricții conform scenariului roșu în București.

Rezultatele nu se văd clar, cel puțin pentru publicul care vede cifrele zilnice al buletinelor GCS. În schimb, premierul Orban a anunțat acum puțin timp:

”Se va prelungi măsura purtării măștii și măsura care prevede închiderea școlilor”, a declarat premierul la sosirea la sediul PNL București.

Astăzi va avea loc ședința Comitetului pentru Situații de Urgență, la care este posibil să de decidă în privința măsurilor de restricție – dacă rămân aceleași și se prelungesc în București dau dacă se adoptă și alte măsuri.

Ei bine, o veste bombă vine pentru cei din domeniul Educației – fie ei profesori sau elevi și părinți: închiderea școlilor și învățământul eminamente online va continua minim două săptămâni, anunță surse ale Antena 3.

Sursa citată spune că aceasta ar fi propunerea Inspectoratului Școlar al Municipiului București – și va fi discutată în ședința Comitetului pentru Situații de Urgență.

Vestea este cumplită, pentru că o proporție ridicată din elevii bucureșteni NU au condițiile necesare învățământului online – fie datorită lipsei unor device-uri potrivite, fie din cauza conexiunii la internet.

Cea mai gravă situație se înregistrează în Sectorul 5 din Capitală – dar și în alte zone din România sunt lipsuri majore, care fac imposibil învățământul online.

 

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала