Societate
Știri de ultimă oră din societate, cazuri sociale, probleme, asistență socială, viața de zi cu zi, evenimente publice, culturale, viața de la țară, din cartier, prognoza meteo

Palmă pentru profesori: sunt ”arși” la bani

© Sputnik / Александр Кряжев / Trecere la banca de fotografiiЭкзамен
Экзамен - Sputnik Moldova-România
Guvernul României nu este de acord cu stimulentul de risc pentru personalul didactic, didactic auxiliar și nedidactic, din învățământul de stat preuniversitar și universitar. A fost sesizată Curtea Cosntituțională.

BUCUREȘTI, 4 nov – Sputnik. Vești rele pentru cadrele didactice: proiectul de lege inițiat de PSD și adoptat de Parlament, prin votul majorității, ar putea să rămână un is frumos.

Monica Anisie - Sputnik Moldova-România
Educație
Anisie, anunțul zilei: cine va reveni la școală

Mai exact, potrivit acestui proiect de lege, cadrele didactice, cât și personalul didactic auxiliar și nedidactic, din învățământul de stat preunversitar și universitar, ar urma să primească un stimulent de risc în cuantum de 2.000 de lei, respectiv 1.500 de lei lunar.

Din păcate, Guvernul României nu este de acord cu acordarea acestui spor și a sesizat Curtea Constituțională pentru un control prealabil de constituționalitate.

Reprezentanții PNL și USR s-au opus proiectului de lege. În opinia lor, nu este vorba decât de un gest populist, pentru că nu există sursă de finanțare, precizează stiripesurse.ro.

Liderul deputaților PNL din Camera Deputaților, Florin Roman, spune că nu s-a încheiat campania electorală și că PSD oferă bonusuri fără să arate sursa de finanțare.

”Vom ataca orice demers populist demagogic al PSD”, a spus Roman.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала