Societate
Știri de ultimă oră din societate, cazuri sociale, probleme, asistență socială, viața de zi cu zi, evenimente publice, culturale, viața de la țară, din cartier, prognoza meteo

Toate școlile, inchise: document oficial

© Sputnik / Павел Лисицын / Trecere la banca de fotografiiШколы закрыли на карантин из-за ОРВИ
Школы закрыли на карантин из-за ОРВИ - Sputnik Moldova-România
Astăzi, 9 noiembrie, a fost publicat în Monitorul Oficial ordinul de ministru care suspendă activitatea tuturor școlilor și grădinițelor din România. Guvernul Orban a decis, pentru a doua oară, închiderea fără excepție a școlilor din toată țară, din cauza pandemiei.

BUCUREŞTI, 9 nov – Sputnik. Ordinul de ministru care suspendă activitatea tuturor școlilor și grădinițelor din România a fost publicat astăzi în Monitorul Oficial şi expiră pe 9 decembrie, la 3 zile după organizarea alegerilor parlamentare.

В Приморье возобновили обучение детей в малокомплектных школах - Sputnik Moldova-România
Educație
Școli și grădinițe închise: Părinții, reacție dură

„Începând cu data de 9.11.2020 se suspendă, pentru o perioadă de 30 de zile, activitățile didactice care impun prezența fizică în unitățile de învățământ preșcolar, primar, gimnazial, liceal și postliceal a preșcolarilor și elevilor”, se stipulează în ordinul semnat ieri de Monica Anisie și publicat astăzi în Monitor.

De asemenea, potrivit ordinului, citat de edupedu.ro, inspectoratele școlare și școlile „au obligația să asigure resursele educaționale pentru elevii care nu au acces la tehnologie informațională și internet”.

În actul normativ, Guvernul motivează urgența prin faptul că neluarea deciziei „poate genera disfuncționalități majore cu efecte negative asupra bunei desfășurări a activităților din sistemul național de învățământ, dar și asupra elevilor”.

Decizia vine în contextul în care în ţări importante din Europa, chiar în cele mai afectate de pandemie, şcolile nu au fost închise, predarea online fiind introdusă doar în universităţi.

De asemenea, acum câteva zile, Hans Kluge, directorul filialei europene a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a spus că şcolile trebuie să rămână deschise. „Nu există motiv pentru care să putem spune că şcolile sunt vectori principali de transmitere. Trebuie să menţinem şcolile deschise până la capăt, pentru că nu ne permitem o generaţie pierdută din cauza Covid-19”, a subliniat reprezentantul OMS.

Mai mult, acum ceva timp, ONU avertiza că cei mici pot fi mult mai afectaţi din cauza blocajului şi închiderii şcolilor decât din cauza pandemiei.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала