Societate
Știri de ultimă oră din societate, cazuri sociale, probleme, asistență socială, viața de zi cu zi, evenimente publice, culturale, viața de la țară, din cartier, prognoza meteo

Statul se împrumută iar de la români: Programul Tezaur continuă

În luna noiembrie continuă Programul Tezaur, prin care statul român se împrumută iar de la populație, iar subscrierile încep de astăzi, 17 noiembrie 2020. Vorbim despre noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populației.

BUCUREȘTI, 17 nov – Sputnik. Statul român continuă să se împrumute de la populație. Astfel și în luna noiembrie 2020, continuă Programul Tezaur, iar subscrierile încep astăzi, 17 noiembrie.

Euro - Sputnik Moldova-România
Economie
Marele ajutor de la UE pentru România: ÎMPRUMUT de 4 miliarde de euro

Mai exact, de astăzi, românii pot subscrie pentru noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populației în cadrul Programului Tezaur, cu maturități de 1, 2 și 3 ani.

În data de 14 decembrie 2020 se încheie perioada de subscriere.

Emisiunile reprezintă o alternativă de economisire avantajoasă pentru români. Și aceasta pentru că veniturile provenind din dobânzi sunt neimpozabile.

Rata dobânzii este de 3,5% - 1 an, 3,75% - 2 ani, 4,00% - 3 ani, fără plafon individual de subscriere, informează economica.net.

Titlurile de stat pot fi cumpărate: de la unităţile Trezoreriei Statului în perioada 17 noiembrie - 11 decembrie 2020; de la unităţile Companiei Naționale Poşta Română în perioada 17 noiembrie - 10 decembrie 2020 în mediul urban şi în perioada 17 noiembrie - 12 decembrie 2020 în mediul rural.

Ministerul Finanțelor Publice notează că sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri doar în perioada de subscriere. Titlurile de stat sunt în formă dematerializată şi au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

Titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans.

În situația în care survine decesul, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moştenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitatea.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала