Societate
Știri de ultimă oră din societate, cazuri sociale, probleme, asistență socială, viața de zi cu zi, evenimente publice, culturale, viața de la țară, din cartier, prognoza meteo

Aceste șapte alimente ajută la îmbunătăţirea memoriei

© Sputnik / Miroslav RotariСупермаркет
Супермаркет - Sputnik Moldova-România
Urmăriți-ne pe
Iată care sunt cele mai bune şapte alimente care, consumate regulat, îmbunătățesc memoria. Care sunt cele mai sănătoase şi ajută la buna funcţionare a neuronilor.

BUCUREŞTI, 18 nov – Sputnik. Dacă vă este greu să vă concentrați asupra unei sarcini sau să vă amintiți anumite lucruri, problema poate fi remediată, potrivit CNews, care menţionează șapte alimente benefice pentru memorie: ciocolata, ouăle, peștele gras, nucile, cafeaua, fructele de pădure și stridiile.

Frigo - Sputnik Moldova-România
Internaţional
Acest aliment consumat zilnic crește riscul de diabet cu 60%

Ouăle ajută la îmbunătăţirea memoriei deoarece conțin colină, o vitamină din grupul B, esențială pentru producerea unui neurotransmițător asociat cu memoria.

De asemenea, bogat în omega 3, peștele gras, cum ar fi somonul, stavridul sau sardinele, sunt benefice pentru memorie. Acești acizi grași sunt necesari pentru buna funcționare a neuronilor. CNews recomandă consumul de peşte gras de două până la trei ori pe săptămână.

Nucile și ciocolata

Nucile, migdalele și alte alune conțin vitamina E, care poate preveni declinul cognitiv. O mână mică de nuci pe zi ar fi suficientă pentru a simți efectul benefic al acestora.

Fructe și legume la piață - Sputnik Moldova-România
Alimentele care trebuie consumate de cei care au Covid-19

Cafeaua și ciocolata sunt, de asemenea, recomandate, dar consumate cu moderaţie. Cofeina stimulează memoria și în special memoria vizuală. Ciocolata conține vitamine din grupul B, polifenoli și teobromină, care ajută la menținerea memoriei.

Şi fructele roșii, cum ar fi zmeura sau afinele, sunt benefice pentru creier deoarece sunt bogate în antioxidanți care neutralizează radicalii liberi ce cauzează îmbătrânirea celulelor creierului.

De asemenea, stridiile, bogate în fier, zinc, iod și vitamina B12, fac parte din listă. O duzină pe săptămână ar fi suficientă pentru a menține în stare bună memoria, mai scrie CNews, citat de Sputnik France.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader