Politică
Ultimele știri din politică, cele mai importante evenimente de la Președinție, Guvern și Parlament, partide politice, declarații ale politicienilor, știri pe surse, comentarii și analize

Lovitură neașteptată primită de Guvernul Orban din partea UE!

Un adevărat șoc vine de la Bruxelles – dacă despre bani nu se știe deocamdată când se vor aloca, în schimb România primește o lovitură – e pe o listă de monitorizare pentru… ”dezechilibre macroeconomice semnificative”

BUCUREȘTI, 18 nov – Sputnik. Laudele Guvernului – în special ale lui Orban și Cîțu – au fost spulberate azi de Comisia Europeană, care a cerut ”monitorizarea atentă a situaţiei economice” a României, în contextul ”observării unor dezechilibre macroeconomice semnificative”, transmite Mediafax

Heiko Maas - Sputnik Moldova-România
Internaţional
Germania caută soluții pentru a debloca bugetul UE

România de află pe o listă care  12 state membre ale Uniunii Europene, alături de Croaţia, Cipru, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Olanda, Portugalia, Spania şi Suedia.

După cum se vede, e o listă eclectică, fiind și state- motoare ale Europei, dar și țări „Pigs” – în schimb nu se regăsesc rebelele Ungaria și Polonia, nici Cehia și Slovacia. Deci, politica Vișegrad dă rezultate!

Despre ce este vorba? Comisia Europeană a prezentat azi ”Pachetul de toamnă în materie de politici economice”, iar în Raportul privind mecanismul de alertă, Comisia Europeană recomandă ”elaborarea unor analize aprofundate pentru identificarea şi evaluarea severităţii posibilelor dezechilibre macroeconomice”, transmite sursa citată.  

Atenție – Comisia arată că aceste ţări ”au fost deja identificate ca având dezechilibre sau dezechilibre excesive în februarie 2020” iar actuala criză ”a exacerbat anumite provocări existente şi generează noi riscuri”.

Премьер-министр Венгрии Виктор Орбан - Sputnik Moldova-România
Internaţional
Polonia și Ungaria au blocat bugetul UE, așa cum au promis

Comisia consideră că existența acestor riscuri ”evidenţiază necesitatea de a utiliza în cel mai bun mod măsurile de susţinere oferite de UE şi a asigura că investiţiile şi reformele din zona euro funcţionează în sensul contracarării dezechilibrelor”.

Și încă un detaliu: Comisia Europeană arată că ”deşi actualele bilanţuri financiare par stabile în pofida şocului crizei coronavirusului, tendinţa de reducere a datoriilor externe s-a oprit”, iar datoriile companiilor şi persoanelor fizice ”sunt în creştere, în contextul scăderii valorii PIB-ului”.

Reamintim că una dintre primele măsuri pe care puterile Europei le-au luat a fost ignorarea Tratatului de la Maastricht. O întoarce acum Bruxelles-ul… ca la Ploiești? Nimic imposibil – dar nu cumva va afecta puternic acordarea fondurilor?

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала