Internaţional
Cele mai importante știri internaționale, breaking news, știri externe de ultimă oră, Europa, SUA, Rusia, NATO, UE, pe surse, analize și comentarii

Franţa: Ce măsuri privind carantina ar putea anunța Macron

Preşedintele Emmanuel Macron va dezvălui marți seara, 24 noiembrie, noile reguli referitoare la carantină, care vor intra în vigoare începând din weekend. Un consilier al executivului a vorbit despre măsurile la care s-ar putea aștepta francezii.

BUCUREŞTI, 24 nov – Sputnik. Marți, 24 noiembrie la ora 20:00, Emmanuel Macron va susține un discurs în care va anunța în ce măsură vor putea fi relaxate restricţiile începând din weekend.

Jean Castex (photo d'archives) - Sputnik Moldova-România
Internaţional
Castex, despre IZOLARE în Franța - cum va fi de Crăciun

Un consilier al executivului a vorbit, într-o declaraţie pentru publicaţia Parisien, despre limitele acestei relaxări.

„Chiar dacă situația epidemică sugerează o îmbunătățire, situația din spitale nu permite luarea în considerare a renunţării la carantină. Doar o relaxăm. Atâta timp cât se menţine certificatul pentru ieșirea [din casă], asta înseamnă că regula este ca oamenii să rămână acasă, că ieșirea afară este o derogare, chiar dacă motivele vor fi extinse”, a declarat acesta, potrivit Sputnik France. 

Afacerile neesențiale și lăcașurile de cult

Așa-numitele companii „neesențiale” se îndreaptă spre o redeschidere „în jurul datei de 1 decembrie”, sau chiar din acest weekend, cu protocoale de sănătate actualizate. Şi în privinţa lăcașurilor de cult poate fi o situaţie similară, reprezentanții acestora având luni discuţii, prin videoconferință, cu cabinetul lui Gerald Darmanin.

În legătură cu posibilitatea de a se ieşi din casă mai mult de o oră sau de un kilometru depărtare, consilierul a spus că „va exista o limitare a numărului de kilometri. Se vor mări puțin? Acest lucru este în dezbatere”.

În timpul unei intervenții în fața biroului executiv, prim-ministrul a reamintit că nu este vorba de renunţare la carantină, ci despre o reajustare a măsurilor.

„Primul lucru pe care îl avem în față sunt petrecerile de revelion, care sunt fabrici de Covid. Aceasta este situaţia pe care trebuie să o rezolvăm”, a argumentat acesta.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала