Societate
Știri de ultimă oră din societate, cazuri sociale, probleme, asistență socială, viața de zi cu zi, evenimente publice, culturale, viața de la țară, din cartier, prognoza meteo

O nouă metodă de întărire a imunității - sfatul medicului

CC0 / Pixabay / Mojpe / Простуда
Простуда - Sputnik Moldova-România
De ce este important să se întărească imunitatea gâtului, în special în timpul unei pandemii, a declarat pentru radio Sputnik otorinolaringologul de cea mai înaltă categorie, candidatul în științe medicale Vladimir Zaitsev.

Virușii și bacteriile pătrund în corpul nostru prin căile respiratorii superioare, inclusiv prin faringe. În faringe, trebuie să ocolească inelul limfoepitelial, format din amigdalele palatine, adenoizi, amigdalele linguale și crestele tubare. Dacă imunitatea este bună acolo, întreaga infecție va fi eliminată în acest inel, a remarcat Zaitsev.

El a recomandat întărirea imunității gâtului, de exemplu, folosind așa-numita tehnică scandinavă.

"Luăm la alegere suc de mango, portocală, lămâie sau suc de grapefruit. Puteți folosi și suc proaspăt stors. Totul depinde de aciditatea pe care o aveți și de preferințele dvs. individuale. Se toarnă sucul în forme mici și se pune la congelator. Sucul îngheață, după care luăm din când în când aceste mici bucăți de gheață și le dizolvăm în gură. Citricele conțin multă vitamină C, întărește membrana mucoasă, iar cu gheață antrenăm peretele posterior al faringelui, țesutul nostru limfoid", a explicat medicul.

Această procedură trebuie repetată în mod regulat de până la două ori pe zi, bucata de gheață nu trebuie să aibă un diametru mai mare de 5 centimetri. O bucată de gheață este suficientă pentru o singură resorbție.

Pentru a întări gâtul, medicul a sfătuit să se facă plimbări iarna și să respirăm aer rece atât prin nas, cât și prin gură. Acest lucru va avea, de asemenea, un efect benefic asupra gâtului pentru rezistența bacteriană și virală, inclusiv infecția cu coronavirus.

Cu toate acestea, toate aceste tehnici nu sunt potrivite pentru cei care suferă de subatrofie și atrofie a peretelui faringian posterior, în care membrana mucoasă este foarte uscată. Nu sunt recomandate pentru inflamația tractului respirator superior și bolile infecțioase, a avertizat Zaitsev.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала