Rusia
Despre Rusia, declarațiile lui Vladimir Putin, Serghei Lavrov, relațiile Rusiei cu alte state, cu SUA, UE, NATO, România, Moldova, armament, conflicte, relații bilaterale, economice, livrări de gaz

Primarul Moscovei anunță relaxarea restricțiilor

© Sputnik / Валерий Мельников / Trecere la banca de fotografiiСнегопад в Москве
Снегопад в Москве - Sputnik Moldova-România
Primarul Moscovei, Serghei Sobeanin, a anunțat relaxarea restricțiilor, introduse în contextul pandemiei COVID-19.

BUCUREȘTI, 21 ian – Sputnik. Primarul Moscovei, Serghei Sobeanin, a menționat că situația pandemică la Moscova inspiră un optimism prudent.

“Situația legată de răspândirea coronavirusului inspiră un optimism prudent. În ultima săptămână sunt detectate zilnic 2-4 mii de cazuri noi de COVID-19, un număr semnificativ mai mic decât la sfârșitul lui decembrie”, a scris el

Primarul a mai adăugat că peste 9 mii de paturi în spitalele pentru pacienții cu coronavirus sunt libere, iar la moment sunt tratate 11,8 mii de persoane, cel mai mic număr de la sfârșitul lui noiembrie.

Граффити с изображением медсестры, вводящей вакцину против COVID-19, в городе Газа - Sputnik Moldova-România
Internaţional
OMS a făcut prognoze sumbre cu privire la creșterea numărului de decese din cauza Covid 19

“Au sporit semnificativ ritmurile de vaccinare. O protecție sigură de virus au obținut peste 220 mii de locuitori ai Moscovei. În această situație ne putem permite să relaxăm restricțiile existente”, a menționat el.

Astfel, din 22 ianuarie în capitala Rusiei își vor relua activitatea muzeele, bibliotecile și alte instituții de cultură; va fi dublat numărul maxim (50 la sută din locuri disponibile) al spectatorilor din teatre, cinematografe și săli de concert; va fi dublat și numărul maxim admis de participanți la evenimente distractive, sportive, expoziții; se anulează restricțiile la activitatea centrelor de joacă ale copiilor, tabere, camere pentru copii din centrele comerciale; colegiile și școlile vor reveni la un regim normal de lucru, vor fi deblocate cardurile de călătorie a studenților.

În același timp vor fi păstrate restricțiile pentru activitatea cafenelelor, barurilor și restaurantelor, care vor nu putea primi clienți între 23:00 și 6:00. Se păstrează munca la distanță pentru 30 la sută din angajații întreprinderilor din Moscova.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала