Societate
Știri de ultimă oră din societate, cazuri sociale, probleme, asistență socială, viața de zi cu zi, evenimente publice, culturale, viața de la țară, din cartier, prognoza meteo

OMS anunță diminuarea infectărilor la nivel global

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Trecere la banca de fotografiiЗдание штаб-квартиры Всемирной организации здравоохранения в Женеве
Здание штаб-квартиры Всемирной организации здравоохранения в Женеве - Sputnik Moldova-România, 1920, 17.02.2021
Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general OMS, a anunțat că numărul cazurilor de Covid-19 la nivel global a scăzut pentru a cincea săptămână consecutiv

BRUXELLES, 17 feb – Sputnik. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general OMS, a anunțat pe twitter că de la începutul anului, bilanţul săptămânal al infectărilor aproape că s-a înjumătățit.

В центре вакцинации против COVID-19 в Иерусалиме - Sputnik Moldova-România, 1920, 15.02.2021
Internaţional
OMS a dezvăluit cea mai probabilă ipoteză a originii coronavirusului

Astfel, a spus directorul OMS, numărul de cazuri săptămânale a scăzut de la peste cinci milioane în perioada 4-10 ianuarie la 2,6 milioane în perioada 8-14 februarie.

„Acest lucru demonstrează că măsurile simple de sănătate publică acționează împotriva #COVID19, chiar și în prezența mutaţiilor virusului - a comentat directorul OMS într-un alt tweet. Șeful OMS spune că, în continuare, contează modul în care i se răspunde acestei tendințe.

”Focul nu este stins, însă noi i-am redus dimensiunea. Dacă încetăm însă să-l combatem pe toate fronturile, va reveni în forţă”, a avertizat Ghebreyesus.

Numărul de decese cauzate de coronavirus la nivel global a depășit 2,4 milioane în ultimele 24 de ore, pragul de două milioane înregistrându-se pe 15 ianuarie. Potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins, până în prezent s-au înregistrat 2.407.869 decese cauzate de virus la nivel mondial dintr-un total de 109.155.627 de cazuri.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала