Internaţional
Cele mai importante știri internaționale, breaking news, știri externe de ultimă oră, Europa, SUA, Rusia, NATO, UE, pe surse, analize și comentarii

Stoltenberg: NATO s-a consolidat considerabil pe direcția estică

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Trecere la banca de fotografiiСаммит НАТО в Брюсселе
Саммит НАТО в Брюсселе - Sputnik Moldova-România, 1920, 18.02.2021
Stoltenberg a făcut declarația în cadrul conferinței video de două zile la care participă miniștrii Apărării din țările membre ale Organizației Tratatului Atlanticului de Nord.

CHIȘINĂU, 18 feb – Sputnik. Organizației Tratatului Atlanticului de Nord și-a consolidat considerabil prezența la frontierele sale de Est, inclusiv în regiunile Baltică și a Mării Negre, iar sporirea finanțării programelor de stăvilire și apărare ar putea întări și mai mult p*rezența pe această direcție strategică. Declarații în acest sens au fost făcute miercuri de secretarul general al alianței, Jens Stoltenberg, în cadrul reuniunii în format video a miniștrilor Apărării din țările NATO.

”Noi ne-am consolidat considerabil prezența, inclusiv în țările Baltice..., desfășurăm monitorizarea spațiului aerian, realizăm prezența maritimă cu participarea mai multor nave ale țărilor NATO..., trei nave ale SUA se ală în Marea Neagră”, a spus Stoltenberg, citat de RIA Novosti. El a adăugat că țările aliate investesc mai mult în noile tehnologii.

MQ-9  - Sputnik Moldova-România, 1920, 06.01.2021
Prezența militară care schimbă România: din defensivă, în potențial ofensivă

”În prezent, sistemele de avioane fără pilot activează de-a lungul frontierelor, în speță, la est și la sud. Acest lucru îmbunătățește gradul nostru de informare (în regiune)”, a explicat secretarul general NATO.

Potrivit lui Stoltenberg, el le-a adus la cunoștință țărilor aliate propunerea cu privire la necesitatea creșterii în ansamblu a finanțării pentru stăvilire și apărare, ceea ce ar putea ”impulsiona aliații să-și pună la dispoziție propriul potențial, inclusiv în ceea ce ține de prezența în Est în regiunea Mării Negre”.

Luni, pe site-ul oficial al NATO a fost publicată stenograma conferinței de presă a lui Stoltenberg. El a declarat că reuniunea din 17-18 februarie va constitui o posibilitate de pregătire a Summit-ului țărilor Tratatului Atlanticului de Nord de la Bruxelles, la sfârșitul anului 2021.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала