Rusia
Despre Rusia, declarațiile lui Vladimir Putin, Serghei Lavrov, relațiile Rusiei cu alte state, cu SUA, UE, NATO, România, Moldova, armament, conflicte, relații bilaterale, economice, livrări de gaz

Atenție: Anunț important pentru studenții care își fac studiile în Federația Rusă

© Sputnik / Виталий Аньков / Trecere la banca de fotografiiStudenți, ore, universitate
Studenți, ore, universitate - Sputnik Moldova-România, 1920, 19.02.2021
Autoritățile Federației Ruse au decis revenirea graduală la studii a studenților cu frecvență la zi. Astfel, studenții moldoveni care studiază în Rusia sunt atenționați să verifice toate modificările făcute în acest sens. 

CHIȘINĂU 19 feb - Sputnik. Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă anunță că autoritățile din această țară au decis să permită revenirea graduală la studii a studenților cu frecvență la zi. Potrivit misiunii diplomatice, decizia privind reîntoarcerea studenților străini în Rusia este adoptată de către Biroul operațional pentru prevenirea importului și răspândirii COVID-19.

 Пассажиры рейса из Амстердама в защитных масках прибывают в международный аэропорт в Афинах, Греция - Sputnik Moldova-România, 1920, 30.09.2020
Când ar putea reveni la studii în Rusia studenții străini

Astfel, urmează să se țină cont de situația epidemiologică din țara de origine a studentului, reluarea curselor avia regulate cu Federația Rusă, prezentarea obligatorie a testelor negative la COVID-19, dar și alte aspecte importante. Ulterior, autoritățile ruse vor veni cu detalii suplimentare despre modul în care ar urma se revină studenții la studii. 

În prezent, studenții din Moldova, deopotrivă cu cei din alte state, își continuă studiile de la distanță, pe platforma online, și nu pot reveni în Rusia. În acest context, autoritățile din domeniu vor examina toate nuanțele, iar atunci când vor fi modificate condițiile de intrare pe teritoriul rus, studenții vor fi informați. Totodată, Ambasada a precizat că va informa în mod prioritar despre toate modificările în acest sens. 

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала