Internaţional
Cele mai importante știri internaționale, breaking news, știri externe de ultimă oră, Europa, SUA, Rusia, NATO, UE, pe surse, analize și comentarii

Moscova va răspunde la sancțiunile SUA: „Îi vom bucura în curând”

© Пресс-служба МИД РФ / Trecere la banca de fotografiiБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova-România, 1920, 05.03.2021
Rusia nu se va lăsa așteptată și va răspunde în curând la sancțiunile SUA. Îi vom bucura în scurt timp – declară purtătorul de cuvânt al MAE, Maria Zaharova.

BUCUREȘTI, 5 mar – Sputnik. Moscova nu se va lăsa așteptată în răspunsul ei la sancțiunile SUA, “îi vom bucura în curând”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

Drapel - Sputnik Moldova-România, 1920, 04.03.2021
Internaţional
Experți ONU: Sancțiunile SUA încalcă drepturile omului

“De ce credeți că așteptăm? Nimeni nu se află în așteptare, la momentul actual avem altceva. În trecut nu am dezvăluit și nu am făcut publice măsurile de răspuns. Ei aprobat niște liste negre, am introdus și noi niște liste negre, fie i-am informat, fie le-am răspuns la întrebări… Însă, luând în considerație cum se comportă ei acum, publicând imediat toate aceste liste, cred că în curând îi vom bucura, lucrăm în această direcție”, a declarat Zaharova la postul de televiziune public din Rusia, fiind întrebată de reacțiile Moscovei la sancțiunile americane.

Marți, Uniunea Europeană a anunțat impunerea unor sancțiuni împotriva a patru cetățeni ruși, pentru arestarea lui Aleksei Navalnîi, în cadrul noului regim global pentru încălcarea drepturilor omului. Ulterior, SUA au anunțat sancțiuni împotriva Rusiei. În listele americanilor au fost incluse 14 organizației, sub pretextul “producției armelor biologice și chimice”. Totodată, sancțiunile SUA vizează unele persoane fizice și juridice, asupra cărora se aplică restricții de export și obținere de vize.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала