Internaţional
Cele mai importante știri internaționale, breaking news, știri externe de ultimă oră, Europa, SUA, Rusia, NATO, UE, pe surse, analize și comentarii

Expert în securitate cibernetică cere evitarea acestor aplicații „foarte periculoase”

Un smartphone - Sputnik Moldova-România, 1920, 06.03.2021
Confruntat cu dezvăluirile Cybernews cu privire la vânzarea a trei baze de date care ar cuprinde datele de identificare ale 21 de milioane de utilizatori VPN, un expert în securitate cibernetică a cerut eliminarea unei aplicații din smartphone-urile Android.

BUCUREŞTI, 6 mart – Sputnik. Zak Doffman, specialist în securitate cibernetică la Forbes, a cerut, în revista Forbes, utilizatorilor de smartphone-uri cu Android să elimine imediat o aplicație „foarte periculoasă”.

Акция Бессмертный полк в городах России - Sputnik Moldova-România, 1920, 11.05.2020
Rusia
Marșul Regimentul Nemurilor online a fost supus unor atacuri cibernetice

Este vorba de SuperVPN, care vine în versiune gratuită și cu plată și care a fost instalată de peste 100 de milioane de ori. Expertul subliniază că un serviciu care promite să „vă protejeze intimitatea” funcționează în mod diferit. Doffman amintește că aplicația este suspectată în prezent de scurgeri de date, după ce în trecut a fost suspectată că a ascuns programe spyware.

Raportul Cybernews

Expertul a atras atenția asupra unui articol publicat pe 26 februarie de către experții de la CyberNews, care au dezvăluit că trei baze de date, despre care se crede că conțin informaţiile de la 21 de milioane de utilizatori VPN, au fost vândute de un hacker.

SuperVPN este considerat unul dintre cele mai populare VPN-uri pentru sistemul de operare Google, cu 100 de milioane de descărcări, precum şi GeckoVPN și ChatVPN.

Contactate de CyberNews, aplicațiile vizate nu au confirmat încă autenticitatea acestor scurgeri.

Alte șase aplicații

„De asemenea, merită menționat faptul că există pe Google Play Store cel puțin alte șase aplicații similare SuperVPN, cu descrieri și logo-uri identice de la creatori diferiți”, a declarat CyberNews pentru Zak Doffman, potrivit Sputnik France

Expertul i-a îndemnat pe cei care doresc să instaleze un VPN să aleagă un dezvoltator bine cunoscut, cu recenzii verificate. De asemenea, el a sfătuit utilizatorii să evite aplicațiile gratuite.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала