Coronavirus
Coronavirus (COVID-19), infecție ce a afectat întreaga lume, inclusiv România și Moldova - ultimele știri despre simptome, tratament, vaccinare, cazuri de infectare, decese

Italia - Fundația Gimbe: „Suntem în plin al treilea val”

© AP Photo / Antonio CalanniПустая площадь Санкт-Марко в Венеции
Пустая площадь Санкт-Марко в Венеции - Sputnik Moldova-România, 1920, 11.03.2021
În Italia se vorbeşte despre al treilea val de câteva săptămâni, situaţie confirmată acum și de datele Fundației Gimbe, care publică noile date din monitorizarea săptămânală.

BUCUREŞTI, 11 mart – Sputnik, Doina Crainic. Cazurile de coronavirus în Italia sunt în creștere și, timp de trei săptămâni, tendința a fost ascendentă, lucru confirmat şi de datele emise în fiecare săptămână de Fundația Gimbe, potrivit Sputnik Italia.

Italy: Sputnik COVID-19 vaccine to be produced in country in first EU deal - Sputnik Moldova-România, 1920, 11.03.2021
Video
Italia, prima țară din UE care va produce vaccinul ”Sputnik V” - Video

Numărul deceselor a crescut cu +13% după 8 săptămâni, scrie fundația, iar unităţile de terapie intensivă sunt sub presiune în special în 11 regiuni italiene.

Raportul dintre persoanele pozitive și persoanele testate este de 18,2%, potrivit actualizării din 10 martie și, prin urmare, numărul celor pozitivi în prezent a crescut cu +11,1%. La terapie intensivă, cea mai mare creștere a fost de +18,4% față de săptămâna precedentă.

Al treilea val

Nino Cartabellotta, președintele Fundației Gimbe, a spus că este „incontestabil” faptul că suntem „la începutul celui de-al treilea val”, chiar dacă există diferențe semnificative între regiuni.

Faptul că, în unele spitale italiene, activitatea obișnuită a fost suspendată pentru a concentra personalul și secțiile exclusiv asupra pacienților Covid arată că Italia se confruntă cu o nouă urgență.

„Orice interpretare oportunistă a acestor date menită să atenueze măsurile de izolare, în numele unei redresări economice iluzorii a țării, reprezintă o amenințare severă la adresa sănătăţii și vieţii oamenilor”, a declarat Cartabellotta pentru ziarul Repubblica.
Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала