Rusia
Despre Rusia, declarațiile lui Vladimir Putin, Serghei Lavrov, relațiile Rusiei cu alte state, cu SUA, UE, NATO, România, Moldova, armament, conflicte, relații bilaterale, economice, livrări de gaz

Lavrov, despre distrugerea relațiilor cu Rusia de către Uniunea Europeană

© Sputnik / Владимир Песня / Trecere la banca de fotografiiSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova-România, 1920, 23.03.2021
Dacă Uniunea Europeană va considera necesar din partea sa să înlăture această ”anomalie”, Moscova va fi dispusă să impulsioneze relațiile.

Moscova nu are relații cu Uniunea Europeană ca organizație, acestea au fost distruse de Bruxelles, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov după negocierile cu omologul său chinez Wang Yi, informează RIA Novosti.

„Dacă Europa a rupt aceste relații, distrugând pur și simplu toate mecanismele create de-a lungul mai mulți ani, și avem ca parteneri doar unele țări europene aparte care doresc să se ghideze de interesele lor naționale, probabil, în mod obiectiv, acest lucru duce la faptul că relațiile noastre cu China se dezvoltă mai rapid decât ceea ce a mai rămas din relațiile cu țările europene ", a menționat ministrul.

El a subliniat că „dacă și atunci când Uniunea Europeană va considera din partea sa că este oportun să se elimine această anomalie în contactele cu Rusia”, Moscova va fi dispusă să „edifice relațiile” în baza dreptului de egalitate.

Stefan Keuter, membru în Bundestagul german din partea partidului Alternativa pentru Germania - Sputnik Moldova-România, 1920, 22.03.2021
Politică
Parlamentar german despre intervențiile SUA: "Activitățile americane nu ne sunt de ajutor"

"Însă atâta timp cât pe frontul de Vest nu sunt schimbări, în Est avem o agendă foarte intensă, care devine mai bogată cu fiecare an", a conchis Lavrov.

În ultima perioadă contradicțiile dintre Uniunea Europeană și Rusia s-au acutizat din cauza situației create în jurul lui Alexei Navalnîi. Bruxellesul a impus noi sancțiuni anti-rusești. Ministerul rus de Externe le-a calificat drept „ilegale și fără perspectivă” și a promis să vină cu un răspuns.

Lavrov: Rusia nu pleacă din Europa>>>

Potrivit purtătorului de cuvânt al liderului rus Dmitri Peskov, Kremlinul este sigur că politica sancțiunilor împotriva Moscovei nu își va atinge scopul.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала