Coronavirus
Coronavirus (COVID-19), infecție ce a afectat întreaga lume, inclusiv România și Moldova - ultimele știri despre simptome, tratament, vaccinare, cazuri de infectare, decese

Tulpina britanică de coronavirus, confirmată în Moldova

© AFP 2021 / TOLGA AKMENCoronavirus în Londra, UK
Coronavirus în Londra, UK - Sputnik Moldova-România, 1920, 23.03.2021
Probele de laborator au confirmat prezența în Republica Moldova a tulpinii britanice a noului coronavirus.

CHIȘINĂU, 23 mart - Sputnik. Prezența tulpinii britanice a coronavirusului a fost confirmată în Republica Moldova. Este anunțul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale într-un comunicat de presă. Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, rezultatele a 11 din 23 de probe au fost confirmate cu tulpină britanică B.1.1.7 (Marea Britanie).

Cadavru la o morgă - Sputnik Moldova-România, 1920, 22.03.2021
Moldova: Creștere dramatică a numărului deceselor de COVID - 19

Dintre acestea, 7 probe sunt ale persoanelor suspecte la COVID-19 revenite din Marea Britanie, 2 din Ucraina și 2 pacienți cu forme grave de COVID-19 din secțiile de terapie intensivă.

Probele au fost expediate pentru analiză la Institutul de virusologie Charite, Berlin, privind monitorizarea circulației tulpinilor de SARS-CoV-2 prin metode de biologie moleculară și secvențiere.

MSMPS informează că laboratorul virusologic al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică continuă selectarea probelor biologice pentru monitorizarea circulației tulpinilor de SARS CoV-2. Menționăm că depistarea noii tulpini nu schimbă conduita tratamentului pacienților.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în Republica Moldova a ajuns la 216 094. În total, de la începutul pandemiei și-au pierdut viața 4 590 de oameni, printre care 102 lucrători medicali.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала