Internaţional
Cele mai importante știri internaționale, breaking news, știri externe de ultimă oră, Europa, SUA, Rusia, NATO, UE, pe surse, analize și comentarii

Sondaj: Mai bine de un sfert dintre francezi doresc să se vaccineze cu „Sputnik V”

© Inquam Photos / Inquam Photos / Melinda NagyVaccinul Sputnik V
Vaccinul Sputnik V - Sputnik Moldova-România, 1920, 24.03.2021
Mai mult de un sfert dintre francezi ar dori să fie vaccinați cu preparatul rusesc „Sputnik V”. Acest lucru este demonstrat de rezultatele unui sondaj efectuat de IFop pentru Sputnik France.

CHIȘINĂU, 24 mart - Sputnik. Mai bine de un sfert dintre francezi (26%) și-ar dori să se vaccineze cu vaccinul rusesc „Sputnik V”, dacă ar avea astfel de posibilitate. Curios este că în rândul celor care s-au imunizat deja procentul celor care și-ar fi dorit să se vaccineze cu „Sputnik V” este de 41%.

Кандидат в президенты Франции Марин Ле Пен посетила Госдуму РФ - Sputnik Moldova-România, 1920, 22.03.2021
Internaţional
Le Pen cere autorizarea Sputnik V în Franța fără aprobarea EMA

Numărul celor care și-ar dori să se imunizeze cu vaccinul rusesc este mai mare în rândul conducătorilor organizațiilor (32% față de 26% în medie).

Printre susținătorii partidelor de stânga procentul celor care își doresc să se imunizeze cu vaccinul rusesc este mai mare decât media (33% față de 26% în medie).

Pagubele COVID versus pagubele provocate de restricții

Francezii au mai fost întrebați cum apreciază pagubele economice, sociale și psihologice legate de restricțiile împotriva COVID-19 aplicate în Franța în comparațiile cu prejudiciile aduse de însăși epidemie. 

Mai bine de o treime dintre respondenți (34%) consideră că pagubele aduse de restricții sunt mai mari decât pagubele provocate de pandemie. Și doar 20% consideră că pagubele aduse de COVID-19 sunt mai mari decât cele provocate de măsurile restrictive. 

Шприц и ампула на фоне логотипа Спутник V. - Sputnik Moldova-România, 1920, 19.03.2021
Politician german: Sputnik V e ''mai bun decât unele dintre vaccinurile deja aprobate''

Cu precădere respondenții în vârstă de 25-34 de ani consideră că pagubele aduse de COVID sunt mai mari decât prejudiciile provocate de restricții. 

Procentul respondenților din rândul companiilor și organizațiilor care apreciază negativ restricțiile în comparație cu pagubele provocate de pandemie este mai ridicat - 47%. 

Intenționați să vă vaccinați împotriva COVID-19? 

Aproape jumătate dintre respondenți (45%) și-ar dori să se vaccineze împotriva COVID, iar o treime (33%) nu intenționează să se imunizeze. 11% dintre respondenți au răspuns că au fost deja vaccinați. 

În rândul persoanelor care au peste 65 de ani este considerabil mai mare procentul celor care doresc să se vaccineze 55%.

Și în rândul persoanelor care activează în sectorul public procentul celor care doresc să se imunizeze este mai mare decât media (54% în comparație cu 45% în medie)

De asemenea, cei care în 2017 au votat pentru Emmanuel Macron sunt într-un număr mai mare dispuși să se imunizeze (60% în comparație cu 45% în medie).

Sondajul a fost realizat la comanda Sputnik France de către cea mai veche companie care efectuează sondaje de opinie - IFop. Studiul a fost realizat în baza anchetelor online în perioada 17-18 martie 2021 pe un eșantion de 1009 persoane de peste 18 ani. Marja de eroare este de +/- 3,1%.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала