Rusia
Despre Rusia, declarațiile lui Vladimir Putin, Serghei Lavrov, relațiile Rusiei cu alte state, cu SUA, UE, NATO, România, Moldova, armament, conflicte, relații bilaterale, economice, livrări de gaz

O nouă variantă a tulpinii sud-africane de COVID-19: Ce spun specialiștii

© Sputnik / Evgeniy Epanchintsev / Trecere la banca de fotografiiСотрудница Центра гигиены и эпидемиологии в Забайкальском крае за работой
Сотрудница Центра гигиены и эпидемиологии в Забайкальском крае за работой - Sputnik Moldova-România, 1920, 25.03.2021
În Rusia a fost identificată o nouă variantă a tulpinii sud-africane a coronavirusului – prin ce se deosebește.

p>CHIȘINĂU, 25 mart – Sputnik. Specialiștii Centrului științific de stat de virusologie și bacteriologie ”Vector” au identificat o nouă variantă a tulpinii sud-africane de coronavirus, a comunicat serviciul de presă al ”Rospotrebnadzor”, informează RIA Novosti.

„Secvențierea la nivel de genom a arătat, pe lângă mutațiile caracteristice tulpinii din Africa de Sud, prezența a două deleții suplimentare în genele ORF1ab și S”, este menționat în comunicat.

Eșantionul obținut a fost expediat în Colecția de stat a virușilor.  Cercetările continuă.

Spital, secția COVID - Sputnik Moldova-România, 1920, 23.03.2021
Ultima oră: Tulpina britanică, confirmată în Moldova

"În timpul apropiat va fi efectuat un studiu privind eficacitatea neutralizării acestei variante a virusului cu seruri de la cei care au fost bolnavi de COVID-19 și de la cei vaccinați cu preparate rusești", mai este precizat în comunicat.

Există riscul răspândirii mai multor tulpini de COVID în Moldova?>>>

”Rospotrebnadzor” a anunțat despre depistarea tulpinii sud-africane de coronavirus în Rusia pe 16 martie curent. Potrivit Institutului național de boli infecțioase din Johannesburg, mutațiile noii variante a virusului SARS-CoV-2 îl fac rezistent la anticorpii din plasma sanguină, donată de pacienții care au suportat deja infecția cu coronavirus.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала