Internaţional
Cele mai importante știri internaționale, breaking news, știri externe de ultimă oră, Europa, SUA, Rusia, NATO, UE, pe surse, analize și comentarii

Bloomberg: SUA ia în considerare posibilitatea expulzării diplomaților ruși

© Sputnik / Michael KlimentyevФлаги России и США
Флаги России и США - Sputnik Moldova-România, 1920, 08.04.2021
SUA ia în considerare posibilitatea expulzării diplomaților ruși. ”Posibilele acțiuni ar putea include expulzarea ofițerilor de informații ruși” care ar putea fi în Statele Unite ”sub acoperire diplomatică”.

BUCUREȘTI, 8 apr  - Sputnik. Administrația SUA a finalizat o analiză a acțiunilor aparent rău intenționate ale Rusiei și se pregătește acum să ia măsuri de răspuns. Acest lucru a fost anunțat de Bloomberg, citând trei surse familiarizate cu situația.

Сергей Рябков - Sputnik Moldova-România, 1920, 06.04.2021
Rusia
Reacția Moscovei la cererea SUA de a explica situația cu Ucraina

Potrivit agenției, „administrația Biden a finalizat recenzia de recunoaștere cu privire la presupusele acte rău intenționate ale Rusiei”, inclusiv presupuse interferențe electorale și un „atac hacker” împotriva SolarWinds.

„Statele Unite se pregătesc să întreprindă măsuri de răspuns”, se menționează în text.

Potrivit agenției, „posibilele acțiuni ar putea include expulzarea ofițerilor de informații ruși” care ar putea fi în Statele Unite „sub acoperire diplomatică”.

Agenția anunță că Washingtonul ar putea organiza consultări închise cu Moscova, la care partea americană ar trebui să ofere informații cu privire la „ viitoare acțiuni pe care Statele Unite vor fi gata să le întreprindă”.

Anterior, serviciile speciale americane au spus că Rusia ar putea fi implicată în atacurile cibernetice din decembrie, în special, care afectează structurile guvernamentale americane.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала