Politică
Ultimele știri din politică, cele mai importante evenimente de la Președinție, Guvern și Parlament, partide politice, declarații ale politicienilor, știri pe surse, comentarii și analize

Soluția USR după dezastrul de la Foișor: Să preia toate spitalele din România

© Inquam Photos / Sabin CirstoveanuTransferul bolnavilor din spitalul Foișor
Transferul bolnavilor din spitalul Foișor - Sputnik Moldova-România, 1920, 12.04.2021
Liderul grupului USR- PLUS din Camera Deputaţilor, Ionuţ Moşteanu,  găsit o formulă neașteptată de a răspunde criticilor cu care se confruntă partidul din cauza ministrului Sănătății

BUCUREȘTI, 12 apr – Sputnik. Ionuț Moșteanu a ieșit în ofensivă publică, încercând să contracareze criticile aduse ministrului Sănătății Vlad Voiculescu printr-o propuneree șoc: trecerea tuturor spitalelor în subordinea Ministerului Sănătăţii!

Astfel, el susţine începerea acestui demers cu spitalele MApN, SRI, SIE, MAI, iar în sprijinul propunerii sale, Moşteanu invocă declaraţia premierul Florin Cîţu conform căreia "fiecare pacient din România are legătură" cu Ministerul Sănătăţii.

"Prim-ministrul a declarat (...) că fiecare pacient din România are legătură cu Ministerul Sănătăţii. Deşi foarte multe spitale nu sunt în subordinea Ministerului. În spiritul reformei la care ne-am angajat împreună, îi propun prim ministrului să demareze trecerea tuturor spitalelor în subordinea Ministerului Sănătăţii”, a declarat Moișteanu în cadrul războiului responsabilităților declanșat în coaliția de la guvernare.

Moișteanu propune începerea acestui demers cu spitalele MApN, SRI, SIE, MAI pe motiv că a auzit că acolo e mai mult loc, sunt mai bine dotate, e o atenţie mai mare faţă de bolnavi.

”Nu trebuie să existe români 'speciali' în lupta cu boala. Haideţi să facem asta! Şi apoi continuăm cu celelalte, cu spitalele judeţene 'confiscate' de baronii locali", a scris Moşteanu, pe Facebook.
Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала